Megjelent a júniusi Galaktika!

A Galaktika magazin júniusi számát a Brit SF-díjas J. G. Ballardnak, a Toronyház szerzőjének története nyitja egy csapat kiábrándult űrhajósról, akik nem akarnak visszailleszkedni a földi társadalomba. Molnár Csaba (A széttört idő legendája) novellatrilógiájának befejező darabja hátborzongató képet fest két párhuzamos diktatúráról, amelyeknek ellenzéke sem épp gáncsmentes. Jennifer Hykestól és a Hugo-díjas Sarah Gaileytől egy-egy szívmelengető írást kapunk túlvilági lényekről. Andrej Iljics Dajcs egy időutazóról ír, aki egyre jobban belegabalyodik a saját életébe. Tépő Donát egy különleges munkakörbe és életformába nyújt betekintést. A havi retró Harriet Prescott Spofford elbeszélése egy feltalálóról, aki újfajta sugarának segítségével képes láthatatlanná válni, és áthatolni a szilárd anyagon.

művész: Alwyn Talbot

A központi tudományos anyag az amerikai kormányzat törekvéseit mutatja be, melyekkel az atombombát akarták megkedveltetni hazájuk közvéleményével. Emellett olvashatók még a lapban cikkek többek közt a gleccserek felgyorsult olvadásáról, a Csillagok között című film viszonyáról a tudomány legfrissebb állásához, az ESA új űrruhatervéről, nemrég elhunyt énekese kapcsán a The Prodigy SF-vonatkozásairól és a Budapest Space Weekről.

Befejeződik Alexandru Lamba és Alexandra Gold román képregénye, a magazin XL-változatában pedig az amerikai Frank R. Stockton klasszikus írásai olvashatók a jövő háborújáról, egy óriás tricikliről, egy különös kísértetvárosról és a negatív gravitációról.

A Galaktika 351. számát keresse az újságárusoknál (az XL-változatra pedig továbbra is előfizetőként tehet szert)!

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...