Megjelent az áprilisi Galaktika magazin!

A Galaktika magazin áprilisi számában tovább folytatódik a többszörös Zsoldos Péter-díjas Lovas Lajos (N, Törzsszövetség) sorozata a sorkatonákról, akik a 80-as évek egy hadgyakorlatáról kerülnek vissza tankostul a mohácsi vész idejébe, új irányt szabva a történelemnek. Az angol Gareth D. Jones egy Vénusz-expedíciót kísér el útján, amelynek legénységét jobban érdeklik a különböző fedélzeti valóságshow-k, mint a munkája. A Monolit-díjas Komor Zoltán újabb kis abszurddal áll elő egy cisztacápáról. A Nebula-díjra jelölt amerikai Rhett C. Bruno egy hosszújáratú csillaghajó egyetlen ébren levő utasának gondolataiba enged bepillantást, míg a román Liviu Surugiu hősei a Szaturnusz gyűrűi közt tesznek rendkívüli felfedezést. Varga L. László novellájában egy család a fiúgyermek egyetemi tandíját igyekszik előteremteni, és közben akaratlanul is visszavonhatatlanul megváltoztatják az emberiség jövőjét. Az orosz Vlagyiszlav Krapivin történetében egy kisfiú új barátokat szerez, de vajon honnan kerültek elő olyan hirtelen? A havi retró C. J. Cutcliffe Hyne novellája London haláltusájáról szól a természeti csapások szorításában.

 

Borító – Vladimir Manyukhin

A központi tudományos rovat egy újonnan felfedezett, gigantikus csillagászati objektumot ismertet. Emellett olvashatók még cikkek többek közt Velence jövőjéről, egy Boris Vian ihlette dalestről, a nemrég elhunyt remek kanadai színészről, Christopher Plummerről és a Perseverance marsjáró küldetéséről. A képregény a Szellemirtók-történet befejezése Fazekas Attilától és Kiss Ferenctől.

A magazin XL-változata a kult-kedvenc Olaf Stapledon szuperember-regényének, a Fura Johnnak az első részét tartalmazza.

A Galaktika 373. száma újságosoknál nem kapható, keresse tehát a szerkesztőségben, vagy fizessen elő, ezzel is támogatva fennmaradását a jelenlegi nehéz időkben!

 

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...