Megjelent az októberi Galaktika!

A Galaktika magazin októberi száma a hazai szerzők sokoldalúságát mutatja be. A többszörös Zsoldos Péter-díjas Lovas Lajos (N, Törzsszövetség) folytatásos történetének hősei sorkatonák, akik a 80-as évek egy hadgyakorlatáról kerülnek vissza tankostul a mohácsi vész idejébe, új irányt szabva a történelemnek. A szintén Zsoldos Péter- és Galaktika-díjas Fedina Lídia arról ír, hogyan reagálhat az ember a környezet radikális változására. A friss Monolit-díjas Komor Zoltán megtalálja bolygónk RESET-gombját, de vajon meg szabad-e nyomni? Varga L. László egy válóper nem mindennapi bizonyítási eljárását taglalja, az Eurocon- és Zsoldos-díjas Nemere István pedig űr-határőröket szembesít egy különleges betolakodóval. A Magyar Scifitörténeti Társaság a vírushelyzetre novellapályázattal reagált, melynek dobogósai szintén olvashatók ebben a lapszámban. A havi retró is igazi szenzáció, Móricz Zsigmond egy korai novellája.

A központi tudományos rovat a Proxima Centaurihoz tervezett expedíciót ismerteti. Emellett szerepel még a lapban egy interjú Michael Waldennel, a Csillagikrek írójával, valamint cikkek többek közt egy friss magyar dizájndíjasról, az Alpok eltűnő gleccsereiről, egy progrock Mars-misszióról, Ridley Scott új tévésorozatáról és az önvezető autók várható terjedésének egy váratlan hatásáról. A képregény Alekszej Tolsztoj A vurdalak családjának adaptációja.

Galaktika 367

A magazin XL-változatában drámai befejezéséhez érkezik a lengyel klasszikus, Jerzy Żuławski Hold-trilógiájának második kötete, A Győztes.

A Galaktika 367. száma újságosoknál nem kapható, keresse tehát a szerkesztőségben, vagy fizessen elő, ezzel is támogatva fennmaradását a jelenlegi nehéz időkben!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...