Mégsem készül el mostanában a Diablo IV

A Blizzard körül ma már folyamatosan keringtek az arra utaló hírek, hogy végre magunk mögött hagyhatjuk a borzalmas Diablo III-at, és végre egy fényesebb jövőre tekingethetünk, ami a játék folytatása lehetett volna. Viszont ha olvastad a címet, akkor már tudhatod, hogy szertefoszlottak a Diablo IV-es álmaink.

Hogy miért volt akkora bukás a Diablo III? A játék hanyatlását nem pusztán az idő okozta, hanem a Blizzard maga, és ugyan még mindig profitáló befektetés volt, arra is bizonyítékot adott, hogy olyan régen adott ki Diablo játékot a Blizzard, hogy szinte már el is felejtették, miről szól ez a videójáték széria.

A Diablo III szinte mindenben melléfogott, amit a játék széria első kettő része helyesen csinált, túl World of Warcraft-szerű lett a játékmenet emellett a játék grafikai megjelenése sem volt túl kellemes. A régi diablósok csalódtak a legnagyobbat az új játékban, mert túl egyszerűvé tette a Blizzard a játékmenetet, így akik már rongyosra játszották a Diablo II-t, azok egy sokkal lazább, és felületesebb, egyszerűbb játékban találták magukat az előző részhez képest. Kevés újrajátszási lehetőség párosult a játék 3. részéhez, így meg kevesebb indokot adott a játékosoknak arra, hogy több időt töltsenek a Diablo III-mal.

A baklövések sora itt viszont nem áll meg, mert pár interjúból kiderül, hogy arra számítottak, hogy a wowosok majd átvándorolnak erre az új megjelenésre, ezért nagyon WoW-szerűvé tették a “horror” játékot. De sajnos ez nem jött össze, mert akik Warcraftoznak, azok nagyon ritkán térnek át huzamosabb időre egy másik játékba, és miután nem a régi Diablo játékosoknak készült a játék, a wowosok maradtak a Warcraftnál, a régi játékosok meg a inkább visszatértek a Diablo II-re vagy az ingyenes Path of Exile-ra, amit a “valódi Diablo III”-nak neveztek ki. Azt a fiaskót meg ne is említsük, hogy volt egy valódi pénzes aukciós ház is a játékban, tehát bármit megvehetett az, akinek volt rá pénze, és ez igazi játszóteret jelentett a kínai pénzfarmereknek, akik botokkal elárasztották a játék gazdaságát.

Annyi melléfogás mellett viszont pár dolgot jól is csinált a Diablo III, mert például életben tartotta a Diablo rajongótábort, noha feldühítette azt, de ezzel fel is élesztette, és megmutatta a Blizzardnak, hogy figyeljen jobban a horror szériára. A Diablo III még remekül elhozta a Diablo szériát egy modern korba, szép, és folyamatos animációkat láthattunk a játék 3. kiadásában, viszont az egész esztétikai színvilág inkább a WoW megjelenésére hajaz, így elkerülte azt, hogy félelmetes legyen a horrorjáték. A Diablo III nagyon kezdő barát, intuitívan jelzi a küldetésekben, hogy hova kell menni, lineáris a történetmenet, és még a karakterépítést sem tudjuk úgy elrontani, mint a régi Diablo kiadásokban, így nagyon noob-barát lett ez a játék, és ha még sosem diablóztál, mindenképpen ezt a változatod próbáld ki legelőször.

Mindezen okokból várták a Diablo IV-et, mint a megváltót a Blizzard fanok, mert az új Diablo játékosok gyorsan letették 3. részt a könnyűsége miatt, vagy inkább áttértek a Warcraftra, a régi Diablo játékosok is szintén megvetették a játékot, mert nem volt se horror, se kihívás, így szerintük Diablo se. Most úgy tűnt ugyan, hogy érkezhet a Diablo IV, és sokan abban reménykedtek, hogy tanult a Blizzard a Diablo III hibáiból. Ez lehetett volna a cég bocsánatkérése, egy igazi sötét pincejáró véres horror-akció RPG, viszont most minden álmunk szertefoszlik, hiszen a Blizzard egy közleményt adott ki, hogy nem lesz nagyszabású Diablo bejelentés sem a Blizz Con-on, sem pedig a közeljövőben.

Facebook hozzászólások

You may also like...