Mesterséges bőr a telefonokon?

A Human-Computer Interaction (ember-számítógép interakció  -HCI) kutatója és mérnöke, Marc Teyssier  kifejlesztette  a Skin-On interfészeket , a mobil eszközök mesterséges bőrborítását.

A valósághű textúra nagyon érzékeny és arra ösztönzi a felhasználókat, hogy használják a normális, megszokott, természetes mozgásokat érintés-érzékeny eszközökön. A műbőr felső rétege „DragonSkin szilikonból készül, bézs pigmentekkel, bőrszerű  textúrája. A vezérlés egy  nyílt forráskódú hardverrel oldotta meg.

A fejlesztő nyilatkozata szerint az emberi bőr a legjobb felület az érzelmi interakcióhoz. Ha az interaktív eszközöknek saját műbőrük van, ezáltal a felhasználók új vezérlési lehetőséget kapnak.   Egy olyan érzékelő bőrréteget próbált meg kifejleszteni, amely az emberi bőrrel összehasonlíthatóan képes követni a természetes gesztusokat.

A mű-bőr úgy van programozva, hogy a különböző gesztusokat bizonyos érzelmekkel társítsa. A hirtelen erőteljes nyomás a haraghoz társul, a megütése a figyelem felkeltésének az  eszköze, míg a folyamatos érintés és a simogatás komfort funkciókkal  párosítható.

A műbőr három rétegből áll, egy közbenső rézhuzal rétegből, amely két szilikonréteg közé van beágyazva. A bőrre gyakorolt ​​nyomás megváltoztatja a rendszer elektromos töltését.

A feltaláló szerint a következő lépés a bőr realisztikusabbá tétele lesz , olyan tényezőket is figyelembe véve, mint a szőrzet vagy a hőmérséklet.

Facebook hozzászólások

You may also like...