Metropolis Media – 2024 első féléves tervezet

Nagy izgalommal és lelkesedéssel vetjük bele magunkat a 2024-es évbe, egyedülálló, lebilincselő, borzongató, lélekemelő, a világ különféle szegleteiből érkező új és már jól ismert, szeretett szerzők műveit is elhozva nektek. 

A GFK és Szépirodalmi Könyvek lesznek hasonlóan túlsúlyban, de minden brandünk alatt várható egy-egy megjelenés az évben. 

 

JANUÁR

 

 

 

 

Szerző: Jan Carson

Cím: Gyújtogatók (The Fire Starters)

Fordító: Joó Attila

Brand: Szépirodalmi Könyve

 

Belfast tizenhat évvel a Zavargások után ismét lángokban áll. Két apa szorongó aggodalommal fedezi fel gyermekeikben a rettegett erőszakot. Varázslatos és csodás, ugyanakkor sötét, mozgalmas és izgatóan eredeti történet az ádáz családi szeretetről és áldozatról. 

 

FEBRUÁR

 

 

 

Szerző: Josef Panek

Cím: Szerelem globális klímaváltozás idején (Láska v době globálních klimatických změn)

Fordító: Hanzelik Gábor

Brand: Szépirodalmi Könyvek

 

A jelenleg mikrobiológus kutatóként működő cseh szerző, Josef Panek maga is bejárta a világot, és regényében is utazásának egyik kedves állomására viszi az olvasót  – Indiába. Az E/2-ben írt, nagyon is aktuális történet egy Föld nevű globális faluról, a rasszizmus logikátlanságáról, a szív kiszámíthatatlan útjairól, na meg persze az  éghajlatváltozásról szól. 

 

 

 

 

Szerző: Robert Lanza & Nancy Kress

Cím: A megfigyelő (Observer)

Fordító: Boreczky Katalin és Szente Mihály

Brand: GFK

 

A Nebula-díjas és Hugo-díjas Nancy Kress Robert Lanza agykutatóval közösen írta meg regényét. Ha meg tudjuk változtatni a valóság szerkezetét, akkor meg kell-e tennünk?

 

MÁRCIUS

 

 

 

 

Szerző: Clémentine Beauvais

Cím: Király lányok (Les Petites Reines)

Fordító: Szelivanov Júlia

Brand: Popcorn

 

Három lány útra kel biciklivel- a célállomás a híres kerti parti az Élysée-palotában! Arra azonban nem számítanak, hogy utazásuk a média figyelmét is magára vonja… egészen addig, amíg híressé nem válnak! Sajtok, kastélyok és bálok – garantált szórakozás! 

 

 

 

 

Szerző: Anna Cima

Cím: Emlékeim az angolnáról (Vzpomínky na úhoře)

Fordító: Kolláth Anna Laura 

Brand: Szépirodalmi Könyvek

 

Anna Cima, a Tokióban ébredek szerzőjének második magyarul megjelenő japán környezetben játszódó, többrétegű regénye a fantasy elemeket a keresés motívumával ötvözi, hogy a barátságról, a bátorságról és az emlékek erejéről beszéljen. 

 

ÁPRILIS

 

 

 

 

Szerző: Robert J. Sawyer

Cím: Letöltve (The downloaded)

Fordító: Szente Mihály

Brand: GFK

 

2059-ben két nagyon különböző csoport elméjét töltik fel egy kvantumszámítógépre a kanadai Ontarióban. Az egyik űrhajósokból áll, akik a Föld első csillagközi útjára készülnek, hogy új lakható bolygókat keressenek. A másikban elítélt gyilkosok vannak, akik egy virtuális valóság börtönében töltik büntetésüket. Mindkét csoport 500 évvel később ébred fel a hibernációból.

A Hugo- és Nebula-díjas író új, posztapokaliptikus regénye!

 

 

 

 

Szerző: Piia Leino

Cím: Zenit (Lakipiste)

Fordító: Kovács Ottilia

Brand: GFK

 

Mit tehetünk, ha a mesterséges intelligencia fejlődése elérte azt a pontot, amely után az ember már nem tudja irányítani a működését?

2045-ben járunk. Az egész világot érintő ökokatasztrófa mind súlyosabb, a környezetvédelmi mozgalmak pedig mind radikálisabbak. Amikor egy ruházati lánc vezetőjét holtan találják saját relaxációs tartályában, a rendőrség még nem gondol bűncselekményre. Ám úgy tűnik, egyre több az olyan baleset, amelyet az okoseszközök meghibásodása idéz elő.

 

 

MÁJUS

 

 

 

 

 

Szerző: Michael Walden

Cím: Százezer mérföld

Brand: GFK

 

 

Merlion titokzatos városa minden hajnal első fényénél alábukik a tengerbe, hogy megvédje lakosait a halálos napsugaraktól. Eredete rejtély, útja irányíthatatlan, szándékai kifürkészhetetlenek.

Michael Walden Galaktika-díjas író legújabb regénye Abyssos óceánjainak mélyére invitálja az olvasóit, egy varázslatos kalandra, ahol a tudás a legnagyobb hatalom, és a halálos mélység sötétjében senki sem bújhat el önmaga elől.

 

JÚNIUS

 

 

 

 

Szerző: TJ Klune

Cím: Farkasok dala (Wolfsong, Green Creek #1)

Fordító: Szente Mihály

Brand: GFK

 

TJ Klune Green Creeks sorozatának első része végre megjelenik magyarul is. A történet középpontjában Ox áll, a kissé suta és magányos fiú, aki édesanyjával él a város széli kis kék faházban. Egy délutánon hazafelé találkozik egy fiúval a poros úton, egy fiúval, aki csak beszél és beszél és beszél. Ox később megtudja, hogy addig a napig több mint egy évig egy szót sem szólt.

TJ Klune egyszerre szívmelengető és vérfagyasztó, világhírű fantasy sorozatának első kötete ezúttal a vérfarkasok világában mesél a szerelemről, a hűségről, az árulásról és a család fontosságáról.

 

 

 

Szerző: Johanna Kristina Lindbäck

Cím: Fula tjerer

Fordító: Teplán Ágnes

Brand: Popcorn

 

 

 

 

Szerző: Gaea Schoeters

Cím: Trófea (Trofee)

Fordító: Soós Krisztina

Brand: Szépirodalmi Könyvek

 

Óda az érintetlen természethez.

Hunter White életének értelme a vadászat: a természettel vívott végső küzdelemben érzi azt, hogy él. Trófeagyűjteményéből az oroszlán, elefánt, bivaly és leopárd után már csak egy fekete orrszarvú hiányzik.
Afrikába utazik, hogy elejtse az utolsó nagyvadat is, ám a sors megfordítja a vadászat menetét. Álmából hamarosan rémálom lesz. Kiderül ugyanis, hogy a Nagy Ötössel a trófeavadászatnak még koránt sincs vége…
A Trófea óda az érintetlen természethez, illetve az Afrikához fűződő viszonyunk kíméletlen bírálata.

 

 

 

 

Szerző: Alekszej Gravickij & Szergej Palij

Cím: S.T.A.L.K.E.R. – Rendhagyó vakáció

Fordító: Sándor Gábor

Brand: GFK

 

 

 

 

Szerző: Elisa Lévi

Cím: Én  ugyan nem sok dologhoz értek (Jo no sé de otras cosas)

Fordító: Varju Kata

Brand: Szépirodalmi Könyvek

 

 

“Előfordult már veled, hogy az élet összegabalyodik?
Nos, az élet összegabalyodott számomra, van egy csomóm, amit nem tudok kibogozni. Kérődzöm, uram, azon töprengek, mit fogok csinálni holnap.”

Lea 19 éves, és egy faluban él, ahol négy utca, egy templom, egy élelmiszerbolt és egy erdő van, amit még sosem járt be. Az árnyékban ülve megjelenik egy férfi, aki elvesztette a kutyáját, és egy füves cigi alatt elmondja neki, miért lett tegnap vége a világnak. A regény olyan ember története, aki mindent tudni akar, mindent megélni, mindent szeretni, még akkor is, ha mindenki azt hiszi, hogy a világnak vége.

 

Szerző: Steinar Bragi

Cím: Truflunin

Fordító: Veress Kata

Brand: GFK

Az év 2034. A világ két dimenzióra szakadt. Van egy különleges terület Reykjavík belvárosában, melyet fal vesz körül és csak magasan képzett tudósok és katonák, úgynevezett ügynökök léphetnek be. Egyikük, Halla szociálpszichológus, aki az idegenekre és a kultuszokra specializálódott, és magánéletében minden hidat felgyújtott maga mögött. Feladata, hogy felkutassa F ügynököt, aki elhibázott segélyhívást küldött, mielőtt nyomtalanul eltűnt. Egy izgalmas izlandi sci-fi!

 

 

 

A megjelenési naptár nem teljes: további megjelenő regényekkel, magyar címekkel és ismertetőkkel folyamatosan frissítjük majd bejegyzésünket. 

A megadott dátumok, illetve brandek változhatnak, ezeket természetesen jelezni fogjuk. 

 

Második félév

 

 

 

 

Szerző: Drago Jančar

Cím: És a szerelem is (In ljubezen tudi)

Fordító: Gállos Orsolya

Brand: Szépirodalmi Könyvek

 

 

 

 

Szerző: C. J. Cooke

Cím: Kísértetjárás az északi vizeken (A Haunting in the Arctic)

Fordító: F. Nagy Piroska

Brand: GFK

 

 

A Kísértetjárás északi vizeken ugyanolyan hátborzongató és gyönyörűen gótikus, mint C. J. Cooke két korábbi magyarul megjelent regénye, és ahogyan megszokhattuk már, hasonlóan több idősíkon mozog a cselekményszál.

1901-ben egy nő az Északi-tengeren hánykolódó bálnavadászhajó fedélzetén ébred, körbevéve a legénységgel, akik mind valami olyasmivel tartoznak, amit csak ő adhat meg.
Több mint 100 évvel később Dominique Izland egyik legészakibb pontjára érkezik, a szinte állandó sötétség jeges partjain fekvő roncs fedélzetére, hogy feltárja a hajó hazugságokkal és erőszakkal teli múltját. Csak hogy lassan ráébred, hogy nincs egyedül. Valami már majdnem egy évszázada járja a hajópadlót. Valami, ami bosszúra vágyik.

 

Szerző: Nabeel Khan

Cím: Kometa

Fordító: Varju Kata

Brand: GFK

 

Szerző: Matias Riikonen

Cím: Matara

Fordító: Panka Zsófia

Brand: GFK

 

Szerző: Feri Lainšček

Cím: Nedotakljivi

Fordító: Rajsli Emese

Brand: Szépirodalmi Könyvek

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...