Metropolis Media – 2024 első féléves tervezet

Nagy izgalommal és lelkesedéssel vetjük bele magunkat a 2024-es évbe, egyedülálló, lebilincselő, borzongató, lélekemelő, a világ különféle szegleteiből érkező új és már jól ismert, szeretett szerzők műveit is elhozva nektek. 

A GFK és Szépirodalmi Könyvek lesznek hasonlóan túlsúlyban, de minden brandünk alatt várható egy-egy megjelenés az évben. 

 

JANUÁR

 

 

 

 

Szerző: Jan Carson

Cím: Gyújtogatók (The Fire Starters)

Fordító: Joó Attila

Brand: Szépirodalmi Könyve

 

Belfast tizenhat évvel a Zavargások után ismét lángokban áll. Két apa szorongó aggodalommal fedezi fel gyermekeikben a rettegett erőszakot. Varázslatos és csodás, ugyanakkor sötét, mozgalmas és izgatóan eredeti történet az ádáz családi szeretetről és áldozatról. 

 

FEBRUÁR

 

 

 

Szerző: Josef Panek

Cím: Szerelem globális klímaváltozás idején (Láska v době globálních klimatických změn)

Fordító: Hanzelik Gábor

Brand: Szépirodalmi Könyvek

 

A jelenleg mikrobiológus kutatóként működő cseh szerző, Josef Panek maga is bejárta a világot, és regényében is utazásának egyik kedves állomására viszi az olvasót  – Indiába. Az E/2-ben írt, nagyon is aktuális történet egy Föld nevű globális faluról, a rasszizmus logikátlanságáról, a szív kiszámíthatatlan útjairól, na meg persze az  éghajlatváltozásról szól. 

 

MÁRCIUS

 

 

 

 

Szerző: Clémentine Beauvais

Cím: Király lányok (Les Petites Reines)

Fordító: Szelivanov Júlia

Brand: Popcorn

 

Három lány útra kel biciklivel- a célállomás a híres kerti parti az Élysée-palotában! Arra azonban nem számítanak, hogy utazásuk a média figyelmét is magára vonja… egészen addig, amíg híressé nem válnak! Sajtok, kastélyok és bálok – garantált szórakozás! 

 

 

 

 

Szerző: Robert Lanza & Nancy Kress

Cím: A megfigyelő (Observer)

Fordító: Boreczky Katalin és Szente Mihály

Brand: GFK

 

A Nebula-díjas és Hugo-díjas Nancy Kress Robert Lanza agykutatóval közösen írta meg regényét. Ha meg tudjuk változtatni a valóság szerkezetét, akkor meg kell-e tennünk? 

 

Szerző: Elisa Lévi

Cím: Jo no sé de otras cosas

Fordító: Varju Kata

Brand: Szépirodalmi Könyvek

Lea 19 éves, és egy faluban él, ahol négy utca, egy templom, egy élelmiszerbolt és egy erdő van, amit még sosem járt be. Az árnyékban ülve megjelenik egy férfi, aki elvesztette a kutyáját, és egy füves cigi alatt elmondja neki, miért lett tegnap vége a világnak. A regény olyan ember története, aki mindent tudni akar, mindent megélni, mindent szeretni, még akkor is, ha mindenki azt hiszi, hogy a világnak vége. 

 

 

 

 

Szerző: Anna Cima

Cím: Emlékek az angolnáról (Vzpomínky na úhoře)

Fordító: Kolláth Anna Laura 

Brand: Szépirodalmi Könyvek

 

Anna Cima, a Tokióban ébredek szerzőjének második magyarul megjelenő japán környezetben játszódó, többrétegű regénye a fantasy elemeket a keresés motívumával ötvözi, hogy a barátságról, a bátorságról és az emlékek erejéről beszéljen. 

 

Szerző: Steinar Bragi

Cím: Truflunin

Fordító: Veress Kata 

Brand: GFK

Az év 2034. A világ két dimenzióra szakadt. Van egy különleges terület Reykjavík belvárosában, melyet fal vesz körül és csak magasan képzett tudósok és katonák, úgynevezett ügynökök léphetnek be. Egyikük, Halla szociálpszichológus, aki az idegenekre és a kultuszokra specializálódott, és magánéletében minden hidat felgyújtott maga mögött. Feladata, hogy felkutassa F ügynököt, aki elhibázott segélyhívást küldött, mielőtt nyomtalanul eltűnt. Egy izgalmas izlandi sci-fi! 

 

Szerző: Johanna Kristina Lindbäck

Cím: Fula tjerer

Fordító: Teplán Ágnes

Brand: Popcorn

Szerző: Robert J. Sawyer

Cím: The downloaded

Fordító: Szente Mihály

Brand: GFK

 

Szerző: Drago Jančar

Cím: És a szerelem is (In ljubezen tudi)

Fordító: Gállos Orsolya

Brand: Szépirodalmi Könyvek

 

Szerző: Nabeel Khan

Cím: Kometa

Fordító: Varju Kata

Brand: GFK

 

ÁPRILIS

Szerző: Feri Lainšček

Cím: Nedotakljivi

Fordító: Rajsli Emese

Brand: Szépirodalmi Könyvek

 

Szerző: Gaea Schoeters

Cím: Trófea (Trofee)

Fordító: Soós Krisztina 

Brand: Szépirodalmi Könyvek

 

MÁJUS

Szerző: Matias Riikonen

Cím: Matara

Fordító: Panka Zsófia 

Brand: GFK

 

Szerző: C.J. Cooke

Cím: A haunting in the Arctic

Fordító: F. Nagy Piroska

Brand: GFK

 

 

 

 

Szerző: TJ Klune

Cím: Farkasok dala (Wolfsong, Green Creek #1)

Fordító: Szente Mihály

Brand: GFK

 

TJ Klune Green Creeks sorozatának első része végre megjelenik magyarul is. A történet középpontjában Ox áll, a kissé suta és magányos fiú, aki édesanyjával él a város széli kis kék faházban. Egy délutánon hazafelé találkozik egy fiúval a poros úton, egy fiúval, aki csak beszél és beszél és beszél. Ox később megtudja, hogy addig a napig szinte két évig egy szót sem szólt.

Joe a családjával tért vissza Green Creekbe, beköltözve az útvégi, szomszédos házba. A Bennett család egy titkot is hozott magával, ami vörös, narancssárga és lila, az Alfa, a Béta és az Omega színeire festi Ox körül a világot. A világot, ami teljesen felborul, amiben minden megkérdőjeleződik számára.  A világot, amiben Ox többé nem tud nem tudomást venni kettejük daláról.

 

JÚNIUS

Szerző: Michael Walden

Cím: Százezer mérföld

Brand: GFK

 

A megjelenési naptár nem teljes: további megjelenő regényekkel, magyar címekkel és ismertetőkkel folyamatosan frissítjük majd bejegyzésünket. 

A megadott dátumok, illetve brandek változhatnak, ezeket természetesen jelezni fogjuk. 

 

Bízunk benne, hogy eseménydús év elé nézünk, és sok regényt találtok kínálatunkban, ami felkelti az érdeklődéseteket! Az elmúlt évért nagyon hálásak vagyunk a szerkesztőinknek, fordítóinknak, szerzőinknek, ugyancsak a bloggereknek és vloggereknek, akikkel öröm együttműködni, de mindenek felett nektek, olvasóknak!

Reméljük, ez az idei év még jobb lesz!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...