Metropolis Media – előrendelhető könyvek és akciók mindenkinek!

A 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál csak áprilisban lesz, de nem lehet elég hamar rákészülni, és ha jobban belegondolunk, nincs is olyan messze április 23. Megmutatjuk a tavasszal megjelenő köteteinket, melyek már előrendelhetők a www.galaktikabolt.hu oldalon.

 

Előrendelhető köteteink

Szerző: José Antonio Cotrina

A szerző 1976. július 8-án született Vitoria-Gasteizben,  Baszkföld fővárosában, Spanyolország északi részén. Az egyetemen Reklám és PR kommunikációs szakon végzett, de érdeklődése hamar a fantasy irodalom felé fordult. Műveit az 1990-es évek eleje óta publikálja, ezek főként rövidebb elbeszélések és novellák. Első, nagyobb lélegzetvételű írása 2003-ban jelent meg The Lost Sources címmel, majd a Vörös Hold ciklussal elnyerve megannyi irodalmi díjat, végleg bebetonozta magát a köztudatba.

Műveivel egyre inkább a youngadult (ifjúsági) irodalom felé fordult, megtartva a fantasy és a horror elemeit műveiben, jó érzékkel keveri a különböző zsánereket, ezáltal már majdnem felnőttként és egyenlőként kezelve a fiatal olvasókat.

Jelenleg Spanyolország egyik legelismertebb fantasy írója, de sokan tekintik őt a spanyol darkfantasy úttörőjének is, mely egy egészen új szín a főleg angolszász regények által uralt területen.

Könyvsorozat címe: Vörös Hold ciklus

Könyv címe:Vörös Hold ciklus I. részSamhein aratása

Fülszöveg:

Üdvözlünk Rocavarancoliában, a csoda, a horror, a szörnyek és a rémálmok birodalmában!
Üdvözlünk a halál kapujában!

Egy hosszú és kimerítő háború után Rocavarancolia romokban hever. Nem repülnek többé sárkányok az égen, a vámpírok szomjan haltak, és nincs elegendő mágia ahhoz, hogy a királyságot összetartsa.
De még nincs mindennek vége. Halloween éjjelén megnyílik az egyetlen fennmaradt kapu, ami összeköti Rocavarancolia királyságát az emberek világával. A királyság démiurgosza ilyenkor szervezi meg a betakarítást. Tizenkét fiatalt gyűjt össze az emberi világból, akik bennük rejlő mágikus esszencia alapján képesek lehetnek megmenteni ezt a lepusztult birodalmat, de csak akkor, ha életben tudnak maradni addig, amíg felkel a Vörös Hold. Ehhez először is meg kell tanulniuk megvédeni magukat a kegyetlen körülmények, a furcsa lények és a számos veszély közepette. Ez azonban az elmúlt harminc évben még egyetlen fiatalnak sem sikerült…

Megjelenés: 2020. április eleje

Samhein aratása – Vörös Hold ciklus 1

 

Szerző: TheodoraGoss

A magyar származású amerikai írónő és költő 1968. szeptember 30-án született Magyaroroszágon, majd még kisgyermekkorában családja az Egyesült Államokba emigrált. BA diplomáját a Virginiai Egyetemen, majd jogász diplomáját a neves Harvard Egyetem jogi karán szerezte meg, ezek után a Bostoni Egyetemen végezte el a mesterszakot és szerzett doktori címet angol irodalomból.

Jelenleg az írás mellett a Bostoni Egyetemen tanít.

Első nagy regénye, mely a The ExtraordinaryAdventures of theAthena Club sorozat első kötete (Az alkimista lányának különleges esete) rögtön Nebula-díj jelöléssel indított, de nem ez volt az első és egyetlen jelölése, ezt követték a Locus-, a Mythopoeic- és a World Fantasy-díjak is. A „Singing of Mount Abora”rövid története el is nyerte a World Fantasy-díjat a legjobb novella kategóriájában.

A szerző történetei mindenkit elvarázsolnak, prózái mellett érdemes lírai költeményeit is elolvasni, melyek csak angolul elérhetőek. Az írónő számára Magyarország maga is varázslatos, gyerekként,amikor visszajártak, olyan volt számára, mintha Narniába érkezne.

Könyvsorozat címe(eredeti cím): The ExtraordinaryAdventures of theAthena Club

Könyv címe: Az alkimista lányának különleges esete

Szinopszis:

Mary Jekyll egyedül és egyetlen penny nélkül él szülei halála után, mindemellett apjának rejtelmes múltját is szeretné feltárni. Bizonyos jelek arra utalnak, hogy apja régi barátja, a gyilkos Edward Hyde a közelben lehet. Az, aki információval tud szolgálni Hyde hollétéről, nagy jutalomban részesül…ez pedig megoldaná Mary pénzügyi gondjait.

A nyomok azonban Edward lányához, Diana Hyde-hoz vezetnek; az elvadult, árva lányt apácák nevelik. Mary végül Sherlock Holmes és Doktor Watson segítségével nyomába ered a szinte utolérhetetlennek tűnő Hyde-nak. Nyomozása során még több lánnyal találkozik, sőt barátságot kötnek,ők mind szörnyű kísérletezések teremtényei: Beatrice Rappaccini, CatherinMoreaués Justine Frankenstein.

Megjelenés:2020. április

Az alkimista lányának különleges esete

 

 

Szerző: Anna Cima

A fiatal cseh írónő 1991-ben Prágában született, jelenleg Japánban él, első könyve pedig tökéletes képe annak, milyen Japán európai szemmel, és nem mint nyaralóhely, hanem ahol élni kell, és a valóság sokkal szürreálisabb tud lenni, mint maga a képzelet.

Nem véletlen, hogy az írónő 2019-ben elnyerte a MagnesiaLitera-díjat az Év Felfedezettje kategóriában.

Könyv címe:Tokióban ébredek

Fülszöveg:

Amikor a tizenhét éves Jana álma teljesül, és Tokióba utazhat, legszívesebben örökre ottmaradna. Hamarosan rájön, hogy egy ilyen kívánságnak beláthatatlan következményei lehetnek, ugyanis egy varázslatos kör foglyaként a forgalmas Sibuja negyedben találja magát.

Amíg Jana fiatal énje a város utcáit rója, meglepő helyzetekbe keveredik, és a hazafelé vezető utat keresi, a huszonnégy éves Jana japanológiát hallgat Prágában, Tokióba szóló ösztöndíjért küzd, és egy felsőbb éves diákkal együtt törik a fejüket egy japán novella fordításán. A novella szerzője, a sokáig elfeledett Kavasita sokkal nagyobb hatással lesz az eseményekre, mint arra bármelyik Jana számítana…

Olvasmányos és friss, fiatalos lendületű regény az útkeresésről, a valóság összetettségéről és egy valóra vált álom kockázatairól.

Megjelenés: 2020. március

Tokióban ébredek

 

Szerző: Kir Bulicsov

Kir Bulicsov (1934–2003) orosz sci-fi-szerző. Valódi neve Igor Vszevolodovics Mozsejko.

1965-től kezdett sci-fi műveket írni, ekkor vette fel a Kir Bulicsov írói álnevet, novellái folyóiratokban, antológiákban és önálló, gyűjteményes kötetekben jelentek meg. Két sikeres novellaciklusa: Csodák Guszlárban, A kislány, akivel semmi sem történik. Több ifjúsági és kalandregény szerzője, történelmi regénye: Bandula tábornok kardja. Számos ismert orosz népmesét átírt sci-fire. Színdarab és filmforgatókönyv is köthető a nevéhez.

Könyv címe: Az utolsó háború

Fülszöveg:

A Szegezsa teherszállító űrhajó, Pavlis doktorral a fedélzetén, váratlanul parancsot kap arra, hogy utasokat vegyen fel, azután változtassa meg útirányát. Valahol a világűrben ugyanis egy bolygó emberhez hasonló lakói kirobbantották az atomháborút, és elpusztították az életet. A Szegezsa személyzetének fel kell derítenie a bolygót, meg kell tudnia, hogy mi történt, és megmenteni a katasztrófa áldozatait. De érdemes-e új életre kelteni egy olyan civilizációt, ami öngyilkos lett? Sikerülhet-e megszabadulni a régi előítéletektől és indulatoktól? S legfőképpen van-e joga az emberiségnek Istent játszani?

Kir Bulicsov az orosz sci-fi nagy klasszikusa. Regényeiben a játékosság, a maró gúny és irónia éppúgy helyet kap, mint a mély emberismeret és a filozofikus bölcsesség.

 

Megjelenés:2020. március

Az utolsó háború

 

 

Szerzők: JezsiTumanovszkij, RomanKulikov

Könyv címe: Kiket a Zóna egybekötött…

Fülszöveg:

A Zóna nem kedveli a turistákat, de azokat, akiket befogadott, nem engedi el olyan egyszerűen. A Kova néven ismert stalker egyszer csak úgy határozott, visszatér szokványos életéhez – két társával együtt felhagyott a portyázással, eladta zsákmányát, és visszaváltozott Alekszej Kozsevnyikovvá, mesterszerelővé, szerető férjjé és apává. De a Zóna kegyetlen emlékeztetőt adott neki, és Alekszej kénytelen útnak indulni újra, hogy megmentse tízéves kisfiát… E veszélyes utazáson ellenfelei vagy szövetségesei – hisz bármikor felcserélődnek a jóság és gonoszság pólusai – egy hírszerző tiszt, egy ifjú üzletember és egy szektásokkal üzletelő bandita, mindenki a maga saját céljaival. És a Zónával folytatott, gyakran egyenlőtlen küzdelemben végül mindig kiderül: valamennyi anomália közül a legrosszabb és a legkiszámíthatatlanabb maga az ember…

 

Megjelenés:2020. március

S.T.A.L.K.E.R. – Kiket a Zóna egybekötött…

Akcióink

Sztrugackij-életmű akció!

 

Csak gyűjtőknek!

Onyx meglepetés-könyvcsomag

Holdkő meglepetés-könyvcsomag

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...