Mi lett Joker sorsa? – érkezik a Batman: Damned

Batman és Joker már megint kezdi, most azonban a Bohóc halott, a Sötét Lovag pedig elvesztette az eszét. Az új irányt követő DC Black Label háromrészes képregénysorozata a Batman: Damned, melyben a világ legnagyobb nyomozójának kell megfejtenie a Joker-gyilkosságot, amelynek ő maga az első számú gyanúsítottja.

Természetfeletti horror történetként harangozták be, amelyben John Constantine lesz a Denevérember segítségére, hogy feltárják Gotham város bűnöző alvilágát, és rájöjjenek a Joker halála mögötti igazságra.

Az író Bran Azzarello, az illusztrátor Lee Bermejo. Ez a munka immáron a harmadik eset lesz, hogy Azzarello és Bermejo együttműködnek. Korábban ugyanis együtt dolgoztak a Lex Luthor: Az Acélember és a Joker képregényeknél is.

Íme egy kis kedvcsináló kép a Damnedhez:

Joker halott. Efelől kétség sincs. De akár Batman kapta őt el, akár más sötét erő Gotham város mélyéről, a tett mögötti igazság még mindig rejtély. A gond az, hogy a Bőregér nem emlékszik semmire… és minél jobban beleássa magát az esetbe, annál jobban kételkedik mindenben, amit felfedez.

Így hát ki lehetne számára jobb társ, mint John Constantine? A probléma csak az, hogy John imádja a jó kis rejtélyeket és szereti még jobban összekuszálni az emberek gondolatait. Így hát John „segítségével” a párosunk elmerül Gotham mocskában, hogy végre tisztázzák a Joker-ügyet.

Az első kiadás szeptember 19-én érkezik.

Facebook hozzászólások

You may also like...