Minden korosztály megtalálta a magának való szórakozást a tavaszi PlayIT-en

Idén is megrendezésre került Budapesten a tavaszi PlayIT, ami immáron félévente jelentkezik és nem csupán Budapesten, hanem országszerte, így nem csak a fővárosiak tájékozódhatnak a legújabb játékmegjelenések között.

Az esemény ezúttal is a Hungexpo-n került megrendezésre, ami talán egy kicsit kívül esik a városközponttól, a rendezvény napján külön buszokkal is megközelíthettük a rendezvényt gond nélkül. A PlayIT a geekek találkozóhelye, de idén a katonaság mozgatta át a kilátogatókat, így AFK sportok is beférkőzték magukat a konzolok és a PC-k közé. Lehetőségünk volt egy katonai pályán versenyezni, vagy akár Airsoft puskával célba lőni. Kezünkbe vehettük a legveszélyesebb honvédelmi eszközök egyikét (természetesen biztosítva, lőszer nélkül), és akár laser tagezhettünk is, ha nagyon megihletett minket a sok fegyver.

A rendezvény egy részét a sok kiállított videojáték , a másikat pedig a rengeteg vetélkedő, offline társasjáték és gyorsétteremek illetve az egész napos gamer előadás sorozatok alkották, így nem csupán a gamerek tölthették el izgalmasan az időt, hanem azok is, akiket nem igazán érdekelnek a virtuális programok világa. Természetesen Cosplay verseny is volt idén, és hatalmas pénznyereményeket vihettek haza azok, akik rászánták az időt, hogy jelmez-költeményeikkel elkápráztassák a kilátogató vendégeket, és a zsűrit.

Az egész napos eseményre sikerült összetoborozniuk az internetes szórakoztató személyiségek, azaz a youtuberek jórészét, így akkora arcokkal találkozhattunk mint Pamkutya, vagy Lucky, és akár azt is megkérdezhettük tőlük, hogy melyik a kedvenc dinoszauruszuk.

Az esemény legérdekesebb része a VR volt. A párezer forintos belépőért cserébe az összes most piacon lévő VR terméket kipróbálhattuk egy pár perce, és mondanom sem kell, ezeknél az eszközöknél álltak a legnagyobb sorok. Nekem például volt szerencsém kipróbálni a Beat Sabert, amelyik tényleg hatalmas szórakozást ígért.

Összességében nagyon szuper volt a tavaszi PlayIT, habár nem voltak ezúttal külföldi sztárvendégek, még mindig jó érzés összefutni hasonló gondolkodású arcokkal, és egy szuper délutánt el lehet tölteni a játékok bűvkörében. Már alig várjuk az őszi PlayIT-et.

Facebook hozzászólások

You may also like...