Robot százlábú

A japán Tamiya makett gyártó cég egy oktatásban használható kollekcióval lép piacra. Ennek első eleme egy robot százlábú lesz.

A százlábú egy központi motoros egységből, és további egyforma, de különálló egységekből áll. A robot a rugalmas lábak révén halad előre. Az egységek egy univerzális csatlakozóval kapcsolódnak össze, amely révén minden egység kommunikálni tud a központi egységgel. Így a robot fel tudja deríteni maga előtt a terepet, és ennek megfelelően utasítva lábait irányt tud változtatni.

A gyerekek számára sokkal inkább érdekes, mint ijesztő robot csak első darab egy sorozatban, amelynek szerepe a gyerekek játékos bevezetése a robotika, a programozás, és a robotvezérlés világába.

A robotika oktatás egyre nagyobb népszerűségnek örvend, aminek több oka is van: amellett, hogy nagyon izgalmas, aktívan hozzájárul olyan kulcsfontosságú készségek fejlesztéséhez, mind együttműködés és csapatban dolgozás, a projektszemléletű gondolkodás és a kreatív problémamegoldás. Vannak, akik az építés miatt kedvelik jobban a robotikát és még maguk sem tudják, de a műszaki érdeklődésük kezd kibontakozni, de vannak akiket a játékos programozás része motivál legjobban.

(via)

Facebook hozzászólások

You may also like...