Sosem látott Indiana Jones

Harrison Ford és Indiana Jones rajongói egyformán tudják, hogy az Elveszett frigyláda fosztogatói című filmben a legendás régészprofesszor, Indiana Jones szerepére először nem Harrison Fordot kérték fel. Spielberg cége először Tom Sellecket kérte fel a szerep megformálására. Ford azért nem jött szóba első jelöltként, mert személye akkor nagyon kötődött a Star Warsban megformált Han Solohoz.

Tom Sellek hasonlóan sportos és férfias megjelenésű volt, ideális a karakter megformálására.  Sellek akkoriban még nem volt ismert, már épp azon volt, hogy feladja a filmezést. Több apró szereppel és hat próbafelvétellel a háta mögött nem akart jönni a siker. El kellett tartania a családját, ezért eldöntötte, „tisztességes” munkát vállal. Ekkor hagyta magát rábeszélni, hogy menjen el a Magnum meghallgatására. Sellek megkapta a szerepet, és ennek köszönheti karrierjét. Emiatt utasította vissza a felkínált filmes szerepet is.

Thomas Magnum, a Hawaii szigetén praktizáló, Vietnamot megjárt magán­nyomozó mindig kapható egy kis balhéra, imádja a nőket, a szép autókat, a szivart. A szerepben lubickolt Sellek, de ma már ki tudja, nem aratott volna-e nagyobb sikert a régészprofesszor szerepében.

A trükkfilmesek kíváncsiak lettek, hogy festett volna a legendás kalapban, ostorral a kezében. Ezért Deep Fake technológia segítségével néhány jelenetben lecserélték Ford arcát Sellekére.

Facebook hozzászólások

You may also like...