Star Trek – a zenei témák evolúciója

Becky Sánchez hegedűművész a Star Trek nagy rajongója. Hat perc hosszúságú összeállításában bemutatja a Star Trek tévésorozatok zenéjének evolúcióját.

Az eredeti sorozat zenéjét Alexander Courage szerezte, ennek jellemzője a magas hangú női vokál. A zenemű nyitányának taktusait a későbbi filmzenékhez is felhasználták. A női hang miatt népszerű a theremin előadása is.

Érdekeség, hogy a főcímzenék közül a legnépszerűtlenebb, az egyeten, amelyben énekelnek. A Where My Heart Will Take Me a Star Trek: Enterprise tévésorozat főcímdala, melyet Russell Watson énekel. Az eredeti mű címe Faith of the Heart volt, s mint ilyen, a Patch Adams mozifilm Diane Warren által írt zeneszáma, Rod Stewart előadásában.

A dal furcsa karriert futott be. A Where My Heart Will Take Me hangzott el a Discovery űrsikló legénységének ébresztőként 2005. augusztus 2-án reggel. Szintén ezzel ébresztették az Endeavour legénységét az STS–118 bevetésre 2007. augusztus 9-én. Ugyanez a dal szólt a STS–125 program keretében a Hubble űrtávcső javítása végett az Atlantis űrsikló fedélzetére lépő űrhajósoknak 2009. május 24-én.

A lista teljes, felöleli az összes szériát  1962-től 2020-ig.

Időrendi sorrendben:
– 0:00 Star Trek: Az eredeti sorozat
– 0:37 Star Trek: Új nemzedék
– 1:23 Star Trek: Deep Space Nine
– 2:02 Star Trek: Voyager
– 3:06 Star Trek: Enerprise
– 3:47 Star Trek: Discovery
– 4:32Star Trek: Picard

Külön figyelemre méltó a hegedűk formája.

Facebook hozzászólások

You may also like...