Stephen Hawking így rappelt volna

Nem tudom, hogy a nyári hőség teszi, hogy valakinek ilyen ötlet jusson az eszébe, bár a képek alapján hosszú hetek munkáját fektették bele a projektbe. De már maga az ötlet is kifacsart elmére vall, hogy valaki rappelésre vegye rá Stephen Hawking legendás beszédszintetizátorát.

A videó készítője a méltatlanul híressé vált, egyslágeres Vanilla Ice „Ice Ice Baby„ című számát választotta. Ha – joggal – nem lenne ismerős a sláger, itt az eredeti klip:

Ezt a számot dolgozta fel digitális eszközök zajkeltésével a torontói James Cochrane. A rapbetétet és a háttér vokált az a DECTalk Express szintetizátor szólaltatja meg, amely Stephen Hawking hangjaként vált ismertté. A basszust egy Yamaha CX-5M Computer szolgáltatja, a dobokat merevlemezek pótolják. A szinti alapokat floppy- és CD maghatók zümmögik, a cintányért és egy kocogtatott merevlemez tárcsa helyettesíti. A legizgalmasabb a taps, ezt két magasfeszültségű rács között átugró szikra szolgáltatja. Az egészet egy régi iskolai komputer vezérli. Vagyis egy kis nyári őrület.

Facebook hozzászólások

You may also like...