Szabadfogású számítógép verseny

Meghosszabbított jelentkezési határidővel még október 24. (kedd) éjfélig lehet jelentkezni a jubileumi tizenötödik alkalommal megrendezésre kerülő <19 Szabadfogású Számítógép Versenyre.

 

Nevezni lehet bármivel, ami számítógéppel készül: legyen az rajz, animáció, zene, játék, honlap, mobil alkalmazás, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, illetve bármilyen egyéb informatikai megoldás. Eddigi versenyekre közel 6000 pályázat érkezett, beleértve a határon túlról pályázók munkáit is.

verseny_header2

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel, illetve a jelentkezők kérésének eleget téve meghosszabbítottuk a verseny nevezési határidejét. A pályázók, 2017. október 24. (kedd) éjfélig jelentkezhetnek és tölthetik fel, vagy küldhetik el postán alkotásaikat.

 

A verseny célja, hogy a műveken keresztül megmutassák kreativitásukat, újszerű ötleteiket, egyéni megoldásaikat, eredeti fantáziájukat.

 

Jelentkezési lap és további információ a verseny weboldalán érhető el: verseny.c3.hu

 

Ma Magyarországon a 19 év alatti generációra fókuszáló, az informatikai kreativitást ösztönző és az eredményeket nyilvánosan bemutató verseny, amely által a fiatalok nemcsak megerősítést, hanem bemutatkozási lehetőséget, valamint szakmai kommunikációs platformot és támogatást is kapnak, a <19 Szabadfogású Számítógép Versenyen kívül nem létezik.

ws_galacsinoktol

Versenyünkkel a fiatalokat a kreatív eszközhasználatra és terveik megvalósítására ösztönözzük, iskolás keretektől függetlenül. Az egyéni alkotókedv számára megmérettetést, valamint nyilvános bemutatkozási lehetőséget teremtünk. Arra buzdítjuk a fiatalokat évről évre, hogy a számítógép, az informatika hasznos és fontos dolog, mellyel változtathatnak világunkon. A verseny hívta életre például 2005-ben az Időkép projektet, amely azóta több százezres napi látogatottságú portállá fejlődött.

 

A beérkező műveket az IT szektor képviselőiből, művészekből, zenészekből, korábbi versenyzőkből és tanárokból álló zsűri bírálja el. A legjobbnak ítélt alkotásokból az Új Budapest Galériában, a Bálna Budapestben rendezünk kiállítást 2017. december 3. és 2018. január 7. között.

 

A nyilvános bemutatkozási lehetőségen kívül a verseny támogatóinak köszönhetően nyerteseinket- az adott pályaművet tekintve hasznos – tárgynyereményekkel jutalmazzuk, illetve, a győztes projektet ösztöndíjban részesítünk, melynek célja, hogy segítse a fiatalok további fejlődését és alapot képezzen a projektek fejlesztéséhez.

 

A verseny európai partnerei több éve az osztrák U19 – Create Your World (Ars Electronica), a német MB21 (Medienkulturzentrum Dresden), valamint a svájci bugnplay.ch (Migros-Kulturprozent), ami annyit jelent, hogy a díjnyertes magyar fiatalok számára rendszeres lehetőség nyílik a külföldi bemutatkozásra is. A nyertes alkotásokat minden évben kiállítás keretében mutatjuk be a nemzetközi network válogatott, nyertes műveit is Magyarországra hozva (http://www.c3.hu/idoalap/?p=verseny)

A versennyel kapcsolatos információk:

A verseny honlapja: verseny.c3.hu

A verseny Facebook oldala: /19SzabadfogasuSzamitogepVerseny

A verseny Videa oldala: /szabadfogasu-szamitogep-28

 

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...