The Crossing pilot: Háborús menekültek a jövőből

Az ABC régen készített már viszonylag erős és nézhető high-concept sorozatot, a Lost óta ugyanis egy sci-fijük se futott be túlságosan. Pedig ott volt a FlashForward is, még 2009-2010 környékén, a produkció viszont az ígéretes kezdés után csúnyán megbukott. A The Crossing javíthat az amerikai országos csatorna rezüméjén, az újdonság története pedig elég ígéretes. A sztori szerint egy kisváros tengerpartján egy nap partra vet a víz egy csomó embert, akik közül több százan belefulladnak a habokba, a maradék azonban azt állítja, a jövőből jöttek, ahol háború tombol.

A The Crossing ha akkor mutatkozik be, mint amikor mondjuk a már említett FlashForward is futott, óriási siker lehetett volna. Így viszont, hogy a misztikus sorozatok rajongói olyan szériákat láthattak az elmúlt időszakban, mint mondjuk az HBO-s A hátrahagyottak, nagyon nehéz dolga lesz az ABC újoncának. Pedig van a produkcióban minden, ami csak kellhet. Időutazás, egy rejtélyes jövőbeli társadalom, illetve az Apex-féle szuperemberek is tiszteletüket teszik a pilotban. Sokféle stílus keveredése tehát a The Crossing, vannak benne különleges képességek, hardcore sci-fi és kisvárosi dráma, néhány kapcsolati konfliktussal.

A szereplőgárda tipikusan az a fajta, akiket az országos tévécsatornákon mostanában megszokhattunk. Steve Zahn semmi különöset nem ad hozzá a The Crossing első részéhez, azon kívül, hogy néha tényleg meggyötört fejjel néz. Natalie Martinez a szegény ember Lara Croftja, aki szétver mindenkit, de azért senki ne számítson rá, hogy akár csak megközelíti majd a színésznő Alicia Vikandert. A The Crossingban természetesen van hangsúlyos gyerekszereplő is, illetve anya-gyerek dráma, de szerencsére a fiatal színésznő egyáltalán nem harsány, így simán el lehet viselni.

A The Crossing annak ellenére, hogy elég kiszámítható, mégis jó szórakozást nyújt az első negyven percben és még az is elképzelhető, hogy a folytatás is nézhető lesz. Ugyanis a készítők belengetnek egy “megszállásos”, összeesküvéses szálat, amelyet lehet majd részenként fejtegetni. Az írók legnagyobb kihívása talán az ezzel a produkcióval kapcsolatban, hogy a sztoriszálakat úgy rángassák össze, hogy tényleg legyen tétje a The Crossingnak. Nem könnyű feladat, de lehet, hogy össze fog nekik jönni.

Értékelés: 6/10

Facebook hozzászólások

You may also like...