Titkos üzenet a Stranger Things könyvből: meg tudod fejteni?

Miközben lélegzetvisszafojtva várunk, hogy mi is lesz a Stranger Things következő évadában, addig a nemrég megjelent, a sorozat keletkezéséről, háttér információiról szóló könyvben egy új meg nem oldatlan rejtély ütötte fel a fejét. Egy titkos üzenet található a könyvben.

Hogy mit jelent ez az üzenet és milyen következményekkel jár majd Tizi és barátai számára a harmadik évadban? Erről készített a Nerdist nemrég egy videót:

A könyvben, talán nem is meglepő módon morzekódok vannak elrejtve, melyek üzenetét néhány szemfüles rajongó már meg is fejtett. Ha minden kódot összerakunk, akkor az egy rövid verset fog eredményezni:

The week is long

The silver cat feeds

When blue and yellow meet

In the west

A trip to China sounds nice

If you tread lightly

Természetesen a fanokból a kód megfejtése óta csak úgy ömlenek az összeesküvés-elméletek, s próbálják kitalálni, vajon mi is lehet a látszólag kesze-kusza vers értelme. Az egyik legnépszerűbb és leghihetőbb elképzelés a „When blue and yellow meet” sorhoz tartozik, valaki ugyanis arra a következtetésre jutott, hogy a júliusban bemutatott előzetesben megjelenő óra mutatói jelenthetik a megoldást:

Ahogy látjuk a két óramutató valóban kék és sárga színű, és van értelme annak, hogy ezek találkozhatnak, tehát lehet, hogy hihetünk az elméletnek. Vajon a „silver cat” Dustin kis kedvencére utalhat? Lehetséges, hogy ebben a rövidke versben a következő évad minden lényeges eseménye el van rejtve? Mindez kiderül 2019 nyarán.

Facebook hozzászólások

You may also like...