Tremors – A színfalak mögött

Senki sem hitte volna annak idején, hogy a Tremors (magyar címe Tremors – ahová lépek szörny terem) kultuszfilmmé válik. A horror sci-fi vígjáték a mozikban nem lett igazán sikeres, 16 millió dolláros bevétel alig hozta vissza a 11 milliós gyártási költségeket. De az egész jó alapötlet, a humor, a kiváló karakterek kultuszfilmmé emelte, és komoly rajongótábora alakult ki. A siker egyik kulcsa az volt, hogy nem vették véresen komolyan magukat, mégis beleadtak apait-anyait, hogy a westernklisék ellenére látványos legyen.

A siker elég volt ahhoz, hogy időnként feltámadjon hamvaiból, és további öt – sajnos részről részre egyre gyengébb – folytatása készüljön. 2003-ban már készült belőle sorozat, de egy évad után nem kértek belőle a nézők. Nemrégiben úgy tűnt újra életre kel, A SyFy érdeklődött az új sorozat után, amelyben visszatért volna az eredeti főszereplő, Kevin Bacon is.  Az előzetes alapján a rajongók nagyon várták, de a pilot legyártása után a csatorna mégsem rendelte be a sorozatot.

Ennek alkalmából nemrégiben felkerült az internetre egy fotósorozat, az első rész forgatásáról. Hogyan készültek és mozogtak azok a hatalmas szörnyek.

 

Facebook hozzászólások

You may also like...