Xbox One-ra érkeznek a felújított Turok játékok

A Night Dive Studios a Kickstarter segítségével már évek óta azon dolgozik, hogy rég elfeledett játékokat hozzanak mai szerkezetekre, és most hosszú várakozás után a korszerű konzolok birtokosai ismét beszerezhetik a Turok első kettő részét felfrissített grafikával, de a régi játékmenettel.

Ugyan a 90-es évek óta rengeteg idő telt el, de ez nem jelenti azt, hogy a kopottas külsővel megbarátkozva, ne találhatnánk egy időtálló élményt. A textúrák nagyon egyszerűek, és szinte számolni lehet a poligonokat egy-egy dínón, de mégis az érzés, amikor az arcodba rohan a semmiből egy ilyen kockás fejű veszedelem, felejthetetlen.

A Turok szériát valószínűleg nem kell bemutatni, de a játékok alapja az, hogy egy délceg indiánnal játszunk, akinek mágikus köveket kell összegyűjtenie. A játék elején még csak a tradicionális íjjal és nyíllal ugrálunk az ismeretlen pályákon, de később már sokkal erősebb kézi ágyúkat is megkaparinthatunk.

A játékunk során rengeteg titkos átjárót és helyeket találhatunk a pályákon, és annál is több meglepő ellenséget. Röviden összefoglalva, ha azt hiszed a T-Rexek félelmetesek, akkor még nem láttál T-Rexet lézerfegyverrel.

A játék legnagyobb negatívuma és pozitívuma egyaránt a köd, és úgy tűnik, ezt kihagyják az Xbox One kiadásból. A köd miatt éppen, hogy csak az orrunk elé láthatunk a játék során, így a hirtelen megjelenő dínó sokkal félelmetesebb volt, mintha már messziről láttuk volna. Talán azért vették ki a ködöt, mert az ugrálós részeknél sokszor, ahogy átugrottunk az egyik szikláról a másikra nem láthattuk, hogy mégis hova fogunk érkezni és emiatt sokszor halhatunk meg, látszólag önhibánkon kívül. A köd egyébként a játék régi kiadásaiban azért volt jelentős, mert ezt a játékot futtató alaplapok, vagy netalán grafikus kártyák nem tudtak akkora területet megjeleníteni mint szükség volt, és így gátolták azt, hogy leolvadjon a PC.

Kedvcsinálónak pedig íme a Turok trailere, aminek a végén ezúttal egy XBox logó árulkodik arról hogy már nem 1990-et írunk.

Facebook hozzászólások

You may also like...