Hamarosan érkezik az Embercsempészek című regény!

Dave Hutchinson Európa alkonya trilógiájának első kötete az Embercsempészek októberben érkezik a Metropolis Media gondozásában. Lássuk, miről szól a regény!

Hutchinson rendkívül pesszimista, ám korántsem elképzelhetetlen képet fest Európáról, az egy influenzajárvány következtében szétszakadt és már újra nem egyesíthető nemzetek (miniállamok) kontinenséről (a könyvsorozat eredeti címe is erre utal: Fractured Europe). Az Arthur C. Clarke- és Brit SF-díjra is jelölt regény főszereplője Rudi, aki konyhafőnök egy lengyel étteremben, de amint alkalma adódik némi mellékes keresetre, belevág, hiába nem veszélytelen a dolog. Így csöppen a kémkedés világába, ahol nem főzni kell, hanem kifőzni. Terveket, műveleteket, meg azt, hogy alkalmanként hogyan mentse a bőrét.

Kiképezik ugyan, de meglepetések mindig vannak. És olyankor bizony főhet a feje, nem is kicsit. A szövevényes történések közepette a szemünk előtt rajzolódik ki a már említett Európa képe. Az „új” Európa nem különösebben vonzó: kerítések, határellenőrzések, gyanakvás, üldözés…Viszont lehet, hogy van egy másik Európa is, amiről kevesen tudnak, és a titkot nem feltétlenül akarják másokkal megosztani.

Dave Hutchinson

Dave Hutchinson

Dave Hutchinson 1960-ban született Angliában, Sheffieldben. Újságíróként a The Weekly News és a Dundee Couriernél dolgozott majdnem 25 évig. Az Európa alkonya trilógiát több díjra is jelölték, a harmadik rész pedig (Europe in Winter) elnyerte a Brit SF-díjat a legjobb regény kategóriában.

A trilógia első része ilyen borítókkal meg külföldön:

angol borító

angol1

 

észt borító:

észt

 

A magyar borítóval és a fülszöveggel hamarosan jelentkezünk. A fordításon már az utolsó simításokat végzi Joó Attila.

 

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?