Lesz új X-akták, a Twin Peaks sorsa viszont kérdéses

Az már biztos, hogy az X-aktákat hat rész erejéig feltámasztják, a korábban beharangozott új, kilenc részes Twin Peaks évad azonban kétséges.

Tizenhárom év. Ennyi telt el az utolsó leforgatott X-akták rész óta. A kultikus sci-fi sorozat kilenc évadot élt meg, egész pontosan 1993-tól 2002-ig futott. Most pedig visszatér, mégpedig az eredeti szereplőkkel. A hírek szerint mind David Duchovny, mind Gillian Anderson beadta a derekát, hogy ismét magukra öltsék a paranormális tevékenységekkel foglalkozó két FBI-ügynök szerepét. Egyelőre úgy tűnik, hogy egy hat részes miniszériára szól a színészek szerződése, korábban azonban ennél több részről és több évadról is pletykáltak.

A sorozat feltámasztását az X-akták atyja, Chris Carter vezényli le, aki a BBC Newsnak nyilatkozva azt mondta, úgy tekint az elmúlt időszakra, mint 13 évnyi reklámszünetre. Véleménye szerint a világ mostanra csak még furcsább lett, így ennek a hat történetnek az elmesélésére tökéletes az időzítés.

Miután hivatalossá vált, hogy a nyáron elkezdik forgatni a hat részes miniszériát, William Gibson sci-fi író egy érdekes információt osztott meg a Twitter oldalán a sorozattal kapcsolatban. A Neurománc-trilógia szerzője két részt is írt a sorozatnak és csak Chris Carter közbelépésén múlott, hogy nem lett egy harmadik X-akták epizód is, melyet William Gibson jegyez. Az író egy elátkozott weboldalról írt volna egy paranormális történetet, Chris Carter azonban jobbnak látta, ha ezt a részt nem készítik el. A producernek egyszerű indoka volt erre: akkoriban még csak kevesen tudták, hogy mit is jelent a weboldal. Gibson a Twitter üzenetében egyébként ma már igazat ad a producernek.

Míg tehát Mulder és Scully FBI-ügynökök újra belevetik magukat a látszólag megoldhatatlan rejtélyekbe, addig Dale Cooper ügynök visszatérése kétséges. Még tavaly ősszel lehetett hallani arról, hogy a 90-es évek másik kultikus sorozata, a Twin Peaks is új részekkel jelentkezik. Konkrétumokról is szó volt, melyek szerint 2016-ban 9 epizód készült volna el David Lynch vezetésével. A rendező azonban legutóbb egy ausztrál rendezvényen beszélt arról, hogy bőven vannak fennakadások a munkákkal kapcsolatban. A pletykák szerint ugyanis komoly nehézséget jelent az egykori szereplők leszerződtetése, és mint tudjuk, amíg az X-aktákhoz gyakorlatilag elég Mulder és Scully ügynök, addig Twin Peaks városát minimum egy tucat fura figura lakta, akik nélkül nem lenne ugyanaz a sorozat hangulata. A problémákat pedig csak tetézi, hogy még magának David Lynch-nek sincs érvényes szerződése a folytatásra.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?