Tévésorozat lesz Az ötödik évszakból

N. K. Jemisint eddig is a kortárs SFF egyik legzseniálisabb írójának gondoltuk, és tehetségét a szakma is nem győzi elismerni. Díjat először a The Hundred Thousand Kingdoms című regényével nyert (Locust 2011-ben), további művei pedig mindig ott szerepelnek a legrangosabb díjak jelöltlistáin. A 2015-ben megjelent regénye, Az ötödik évszak 2016-ban Hugo-díjat nyert, a trilógia második részével, Az obeliszkkapuval pedig Jemisin újrázott a Hugon, ráadásul nem is akárhogy: Orson Scott és Lois McMaster Bujold után ő azon írók egyike, akik egymást követő két évben nyertek a Legjobb regény kategóriában. Továbbá, fekete írók közül Jemisin az első, aki az előbb említett kategóriában elsőként nyert Hugót. Az Augusztus 15-én pedig megjelent a harmadik rész, The Stone Sky, amit hatalmas várakozás előzött meg. Most pedig úgy néz ki, a filmipar is lecsap Jemisin történetére: a fantasyből a TNT készít sorozatot.

Így ért véget a világ… utoljára.

A történet egy különleges világba invitál minket, ahol minden folyamatosan változik. Ennek a változásnak a végéhez közeledünk, az eddig ismert világ összeomlani látszik. A tartalékok kifogyóban, háborúk kezdődnek. Itt próbál túlélni Essun, a történet főhőse. A nőt szörnyű családi tragédiák is érik: hazaérve azt látja, férje brutális módon megölte kisfiúkat, lányukat pedig elrabolta. Dacolva a közeledő kataklizmával férje nyomába ered, hogy megmentse lányát és bosszút álljon fiáért.

Az ötödik évszakból készülő adaptáció egyelőre korai stádiumban van, azonban néhány fontos információt már tudni – olvasható a Deadline-on. Majd a TNT-n futó sorozatért Leigh Dana Jackson (24: Újratöltve, Az Álmos-völgy legendája) fog felelni, executive producerekként pedig Dan Friedkin, Tim Kring és Justin Levy működik közre. Maga a projekt az Imperative Entertainmentnél készül. Jackson már jóval a Hugo-jelölés előtt megvette Az ötödik évszak megfilmesítési jogait, és a Jemisint övezi figyelem és rajongás igazolni látszik, hogy  jó döntést hozott.

A regény egy igaz idrámai történet egy nagyon különleges világgal, mágiarendszerrel, nem hétköznapi szereplőkkel, és nem utolsó sorban egy nem hétköznapi elbeszélő móddal. Kérdés, ezeket sikerül-e átvinni képernyőre is, vagy valamennyire módosítanak a történeten és a kivitelezésén, hogy ezzel közönségbarátabbá tegyék az adaptációt. Mindenesetre várjuk a sorozatot.

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?