15 dolog, amit nem tudtál a Trónok harcáról I.

Már nagyon izgatottan várjuk a Trónok harca új évadát, ezért összegyűjtöttünk pár érdekességet George R. R. Martinról, a könyvekről, a sorozatról és a szereplőkről…

1. Sophie Turner (Sansa Stark) örökbe fogadta farkasát

Miután Lady szerepe a sorozatban tragikusan véget ért, a színésznő magához vette a gyönyörű kutyát. Northern inuitnak hívják a fajtát, amelyet a malamut, a husky és a német juhász keresztezésével tenyésztettek ki a 80-as években.

2. A Rózsák háborúja inspirálta a történet központi konfliktusát: a trón jogos öröklése körüli harcokat

Elég gyakran előfordult a királyi családokban a vérfertőzés, hogy megőrizzék a vér tisztaságát vagy nemességét. Bár George R. R. Martin nem ismeri el, hogy konkrétan megfeleltette volna szereplőit a történelmi alakokkal, a rajongók nincsenek meggyőződve erről.

3. Harry Lloyd (Viserys Targaryen) Charles Dickens ük-ükunokája

És a szakdolgozatát is róla írta az Oxford Universityn.

 

4. A Falat Hadrianus faláról mintázta Martin

1981-ben látogatta meg az író a híres római kori emléket, és ezek szerint elég nagy hatással volt rá. De neki nem volt elég, ami Hadrianusnak, hiszen a Fal egy csöppet nagyobbra sikerült.

5. Létezik egy felvétel, ahol Sophie Turner, Maisie Williams és Isaac Hempstead-Wright (Sansa, Arya és Bran Stark) hümmögik el a sorozat főcímdalát

6. Jack Gleeson nem fog többé filmekben játszani

Uh… mi sem rajongunk Joffrey-ért, de ezek szerint komoly nyomokat hagyott a fiatal színészben a szerep. Ezt az is alátámasztja, hogy saját elmondása szerint inkább jótékonykodni szeretne.

7. Alfie Allen (Theon Greyjoy) Lilly Allen énekesnő öccse, még dal is készült róla

8. Richard Madden (Robb Stark) Jenna Colemannal (Clara Oswald – Doctor Who) jár

Pedig elég veszélyes dolog Robb Stark csajának lenni…

 

A lista ide kattintva folytatódik.

Facebook hozzászólások

You may also like...

3 hozzászólás

 1. sz-ter szerint:

  Jack Gleesonhoz csak annyit hogy a srác szerintem zseniális, akár fog még színészkedni, akár nem, felejthetetlent alakít a sorozatban, számomra egyértelműen beírta magát a legjobbak közé. Ennyire szerintem még soha nem utáltam szereplőt, és valószínűleg nem is fogok 😀

 2. benyo47 szerint:

  Szeretnék egy 0-ik dolgot leírni a Trónok harcáról:
  Semmit sem tudok róla… 🙂

 3. Vian szerint:

  Ejjj…semmit sem tudsz? Biztos lesznek jó páran akik segítenek abban hogy megtudj jó pár érdekes dolgot….
  Először ajánlanám könyvben igaz nagyon vastag kötetekről van szó. Igaz itt most filmsorozatról van szó….kutyákról, nagyon gonosz férfi(nő)…sajnos annyira meghatározatlan nemű…na meg szinész szerelmekről…szóval csupa fontos dologról.

Vélemény, hozzászólás?