3D nyomtatott sportkocsi

Úgy tűnik, egyre inkább érdemes beruházni egy 3D nyomtatóba. Egy amerikai apa a fiát lepte meg egy olyan Lamborghinivel, amelyet kinyomtatott.

Természetesen nem kell túlzásba esni, az eset nem úgy történt, hogy apu este beprogramozta a nyomtatót, és a szülinap reggelén a fiú az ajtóban belebotlott a felmasnizott sportkocsiba. A projekt másfél évig tartott, apa és fia közösen dolgozott rajta. Végül is, a közös barkácsolás összehozza  a családot.

A dolog szépsége, hogy ehhez nem kellett szétszedniük egy kocsit, vagy ellopni a terveket. Az alkatrészek 3D modelljeit megtalálták az interneten, ezeket nyomtatták ki. Aki szerint ez jogilag aggályos, igaza van, úgy tűnik a kínai módszer szerint a szellemi tulajdon közös és ingyenes. A professzor ennél azonban fifikásabb. Az alkatrészeket továbbfejlesztették, és így építették meg az autót.

Összesen 20 000 dollárt költöttek az autó megépítésére, ami töredéke az eredeti autó árának. A neten fellelhető Aventadorok 5-600 ezer euróba kerülnek.

Az olasz gyár hivatalosan nem reagált az esetre, várhatóan nem is fog. Az ő üzleti érdekeit nem sérti, ha okosak, egy ilyen esetet ingyen reklámnak tekintenek. A Louis Vuitton sem törődik azzal, hogy hamisítják a táskáit: a vevőköre sosem venne hamisítványt, akik a hamisítvány veszik, azok sosem vennének eredetit. A többi csak reklám.

  

Már csak egy szép fényezés kell és várja őket az országút.

 

Facebook hozzászólások

You may also like...