A foci nem megy nekünk, de a FIFA annál inkább

A V4 Future Sport Festival az első nagyszabású e-sport rendezvény volt, melyben a visegrádi királytalálkozón részt vett négy ország képviselői vehettek részt, egy jó kis virtuális tornán. Ráadásul sok millió forintos pénznyereményekért!

A virtuális versenyek óriási érdeklődést keltettek, de nem csak Magyarországon, hanem a határainkon túl is. Egy-egy versenyszámot 5 nyelven közvetítettek az internetes twitch szolgáltatások, de ha igazán együtt akartál lélegezni a versenyzőkkel és a szurkolókkal, akkor érdemes volt kilátogatni a BOK Csarnokba, mert a belépés ingyenes volt.

A legizgalmasabb mérkőzések egyike az a FIFA 18 döntő volt szombaton, ahol a magyar újonc, Gabinho és a lengyel FIFA veterán, Riptorek küzdhetett meg az első helyért a nagy fináléban. Aki élőben követte a küzdelmet, megérezhette, hogy miért is nevezik sportnak az e-sportot, ugyanis a tömeg egy-egy gólnál épp annyira őrjöngött, mint amikor a Kazahsztán elleni mérkőzésen vertek minket tropára, csak nem a dühtől, hanem az örömtől. Gabinho szinte 3 percenként lövöldözte a gólokat a külföldi e-sportolónak, és végül el is nyerte a győztesnek járó trófeát és zsebre tehette a fődíjat.

A FIFA versenyen kívül a League of Legends bajnokságon is volt természetesen magyar csapat, mégpedig a Rift Esports. Ők a megosztott III. helyet tudhatták magukénak a tornán. Ugyan a magyar csapat nem volt esélyes a végső győzelemre március 24-én, de külsős szemmel is egy óriási küzdelemnek lehettünk szemtanúi a LOL-döntőben. Az Esuba és az Iluminar Gaming harcolt meg egymással, és a döntő utolsó felvonásában, egy több mint egyórás meccs után végül az Esuba vihette haza a győzelmet jelentő trófeát. Megérdemelten, tegyük hozzá.

A CS: GO versenyben is volt egy magyar csapat, a Gameagents, viszont ők nem jutottak be a legjobb 4 közé. A legnagyobb nézősereget egyébként a CS:GO bajnokság vonzotta egyértelműen, és még Oroszországban is közvetítették az itthon lejátszott meccseket.

Egy csomó sztárvendég is tiszteletét tette a rendezvényen, Youtuberek, és még az internet mém-sztárja, Hide the Pain Harold is megjelent, és mesélt nekünk, többek között arról, hogyan lett híres és milyen élményeket köszönhetett nemrég a Manchester City fociklubnak. A PlayIT Show is kijött a rendezvényre, így egy külön pavilonban játszhattunk a legújabb játékokkal, és ha már untuk a képernyőket, a Mozdulj Gamernél kedvünkre leizzadhattunk. Emellett coach segítségével lehetett fejleszteni magunkat League of Legendsben, Nintendo játékokkal is lehetett játszani, de az Overwatch, a Fortnite: Battle Royale, az új Far Cry és a megszokott VR és AR eszközök is kipróbálhatóak voltak.

Összességében egy nagyszerű rendezvénynek lehettek a részesei azok, akik kijöttek a hétvégén a BOK Csarnokba, és reméljük, hogy még sok ehhez hasonló esemény lesz a közeljövőben Magyarországon.

Facebook hozzászólások

You may also like...