A Galaktika friss hírei

A Galaktika legfrissebb hírei. Új könyv, új magazin, fantasy és sf könyvakció – és ez még csak a kezdet!

Megérkezett a 277-es Galaktika!

A Galaktika magazin áprilisi számában új folytatásos kisregény indul útjára: Pavel Amnuel művében egy különleges képességekkel rendelkező férfi támad rá terapeutájára. A tudományos főanyag ezúttal a kiberháború nagyon is aktuális kérdéseivel foglalkozik.

A novellák között szerepel G. K. Chesterton szatirikus írása – a szerzőtől a napokban jelent meg magyarul egy exkluzív kötet, A VÁNDORLÓ KOCSMA című regény, amelyet a Galaktika Baráti Kör tagjai kapnak ajándékba! Greg Bear alkotásában két eltévedt utazó él át egy hátborzongató találkozást útbaigazításra várva, Edward Mackin pedig igencsak borús jövőképet tár az olvasó elé a fejlődés során „elfeledett” emberről. Lucius Shepard a háború lélekölő borzalmára hívja fel a figyelmet misztikus történetével, míg Rachel Swirsky novellájának szereplői a túlvilágon keresik a választ életük megválaszolatlan kérdéseire. A havi retróban Vlagyimir Firszov szórakoztató írása kapott helyet egy kissé habókos tudósról, aki rögös úton bár, de óriási horderejű felfedezést tesz. A magyar szerzők közül Varga Csaba Béla az emberiség utolsó háborúját mutatja be, Fedina Lídia pedig azt a lehetőséget veti fel, mi történne, ha életünket szó szerint egy gombnyomással megváltoztathatnánk.

A képregényrovat ezúttal egy vadonatúj, sehol máshol nem olvasható művet közöl; a Beszélő némaságban tovább barangolhatnak a képzőművészet izgalmas világában az érdeklődők. A sztárinterjúban Ridley Scott szólal meg, a filmajánló olyan mozikat vesz górcső alá, melyekben a természet visszahódítja a világot. A Kapcsolatfelvétel az Írószövetség SF Szakosztályának két fontos estjéről számol be – az izgalmas irodalmi viták mellett a Galaktika egykori főszerkesztőjére, Kuczka Péterre emlékeztek, visszatekintéssel a magazin elmúlt negyven évére, valamint második alkalommal adták át a Trethon Judit emlékére alapított fordítói díjat. Az Intelligens dizájn a legórajongóknak szolgál csemegével, és természetesen újabb technikai vívmányok is terítékre kerülnek, valamint folytatódik a jövő otthonának felfedezése.

A Galaktika 277. számát – az új, 116 oldalasra bővült terjedelemben – keresd a szerkesztőségben, a galaktikabolt.hu-n vagy hétfőtől az újságárusoknál!

MEGÉRKEZETT A Merlin-összeesküvés!

Hétvégi akciónk

http://galaktikabolt.hu/termek/galaktika_magazin_teljes_2010-es_evfolyam_egy_csomagban_0.html

http://galaktikabolt.hu/kategoria/45_kedvezmenyes_konyveink.html

http://galaktikabolt.hu/kategoria/hiper-_es_metagalaktika_akcio.html

Már előrendelhető következő könyvünk, a Gazdátlanok!

A kötet már előrendelhető! Megvásárláshoz és a bővebb tartalom megtekintéséhez kattints ide:

http://galaktikabolt.hu/termek/richard_adams_gazdatlanok.html

E heti top híreink a megújult galaktika.hu-ról:

– Szovjet titkos fegyver, idegen akarat vagy szellemek: a Djatlov-incidens

http://galaktika.hu/misztikum-titkos-fegyver-idegen-akarat-a-djatlov-incidens-rejtelye/

– Óceánok a fiatal bolygókon: gyakoribb az élhetőség, mint valaha hittük volna!

http://galaktika.hu/oceanok-a-fiatal-bolygokon-gyakoribb-a-lakhatosag-mint-hinnenk/

————————————————–

A Galaktika és Booker eheti közös ajánlata a könyvek szerelmeseinek:

 

Krimi-akció! Egyet fizet, kettőt vihet!

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

1 Response

  1. solymosgyu szerint:

    És az abaratot mikor fogjátok kiadni?

Vélemény, hozzászólás?