A képzelet fellegvárai: kitalált kastélyok Westerostól Középföldéig

Minden hősnek, gonosznak, királynak és árnynak kell egy főhadiszállás. Egy kastélynál pedig nincs stílusosabb. Legfeljebb egy vándorló palota.

A Trónok harca kastélyai

A tűz és jég dala ciklusának bármelyik vára bekerülhetne ebbe a listába. Mindegyik fenséges és tiszteletet parancsoló, és ahogy a címerek és a mottók, ezek az uralkodói lakok is egyediek, és illenek a bennük élő házakhoz. Az egyik kedvencünk a balsorsú Deres, kíváncsiak leszünk milyen jövőt szán még az erődnek George R. R. Martin.

Deres, a Stark-ház székhelye és ősi hazája.

Királyvár, Westeros fővárosa, amelynek központjában a Vörös Erőd tündököl. Itt található a híres Vastrónus.

Lord Valentine kastélya

Majipoor bolygó Kastély-hegye magasabb, mint a Földön a Mount Everest. Itt él a Napkirály óriási fellegvárában, ami azért lett ennyire hatalmas, mert minden uralkodó egy újabb helyiséget kell, hogy hozzáadjon.

 A Gyűrűk Ura tornyai

Középföldén is kapásból öt olyan monumentális építmény kapott helyet, amely bekerülhetne az összeállításba, de vegyük a kettő talán legfontosabbat – legalábbis a gyűrűháború végkifejletének szempontjából. Az egyik Minas Tirith, vagyis Őrtorony, a királyok városa, amely Gondor fővárosa lett Osgiliath eleste után. Eredeti nevén Minas Anor, azaz a Felkelő nap tornya. A másik pedig Barad-dûr, Szauron sötét tornya, amit az Egy Gyűrű erejével emelt.

Minas Tirith, a Fehér Város.

Barad-dûr és Szauron gonosz szeme, a háttérben kukucskál a Végzet hegye.

 A vándorló palota

Diana Wynne Jones története alapján Hayao Miyazaki készített csodás animációs filmet. Howl vándorló palotája pedig a legmenőbb otthon, amit valaha kitaláltak. De vigyázat, el ne oltsd a lángot, mert abból óriási baj lehet!

A felsorolás a kattintás után folytatódik.

 

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?