A nyári idény sci-fi sorozatai

Az elmúlt időszakban bőven írtunk új vagy visszatérő sci-fi sorozatokról, azonban most itt egy nagyobb összefoglaló a nyári idény ígéretes darabjaiból.

Sense8 (Netflix)
Andy Wachowski és Lana Wachowski, a Mátrix és a Jupiter ébredése film rendezőpárosa és J. Michael Straczynski, a Babylon 5 alkotója most egy sorozat készítésbe vágnak bele, nevezetesen a Sense8-be. A történet középpontjában nyolc szereplő áll, akik a világ nyolc különböző pontján élnek, és váratlanul mentálisan kapcsolatba lépnek egymással. Ahogy mindannyian megkezdik utazásukat, egy Mr. Whispers nevű személy célpontjává válnak, aki szerint hőseink fenyegetést jelentenek a világra. Az előzetes hírek alapján igen ambiciózus alkotásnak tűnk a Sense8. Hogy az előzetes várakozásoknak eleget tesz-e majd a sorozat, az kiderül június 5-én.

IMDB adatlap
Wikipedia szócikk

sense8

Dark Matter ( Syfy)
Ahogyan korábban is írtuk már, a Dark Matter a Csillagkapu alkotóinak új sorozata lesz, amely Joseph Mallozzi és Paul Mullie azonos nevű képregényén alapszik. Június 12-én ismerkedhetünk meg jobban az új alkotással.

Hivatalos honlap
IMDB adatlap
Wikipedia szócikk

Dark-Matter-cast

The Astronaut Wives Club (ABC)
Igaz csak közvetetve kapcsolódik a sci-fi műfajához, de talán érdemes megemlíteni a The Astronaut Wives Club-ot, ami június 18-án startol az ABC-nél. A sorozat Lily Koppel azonos című regényén alapszik, amely olyan amerikai feleségek igaz történetét meséli el, akik az űrverseny időszakában a hősökként tisztelt asztronauták mellett/mögött álltak. Kicsit emlékeztethet minket a Született feleségekre.

Az alapul szolgáló könyv honlapja
IMDb adatlap
Wikipedia szócikk

 

Killjoys (Syfy)
Az Orphan Black producereinek legújabb sci-fi sorozata a Killjoys, amit június 19-től láthatunk. A történet szerint a Quadon épp véres bolygóközi háború dúl, amelyben egy fejvadász trió próbál annyira semleges maradni, amennyire lehet, és elvégezni nem túl tiszta munkájukat.

Hivatalos honlap
IMDb adatlap
Wikipedia szócikk

 

Jonathan Strange & Mr. Norrell (BBC America)
Magyarul A hollókirály címen ismert történet, ahogyan már írtuk is, megkapja a saját sorozat adaptációját. A két tizenkilencendik századi férfi történetét Peter Harness fogja adaptálni. A főszerepben Bertie Carvelt és Eddie Marsant láthatjuk. A premier valószínűleg augusztusban várható.

Hivatalos honlap
IMDb adatlap
Wikipedia szócikk

The Expanse (Sfyfy)
Ha röviden szeretnénk jellemezni ezt a sorozatot, akkor legjobb, ha azt mondjuk, hogy Trónok harca az űrben. A sorozat James S. A. Corey azonos című könyvsorozatát dolgozza fel (magyarul a Térség sorozatként ismert). A történet a jövőbe kalauzolja nézőjét, ahol az emberiség már kolonalizálta az egész naprendszert. Itt kísérhetjük végig Josephus Miller rendőrdetektív és Jim Holden hajókapitány és annak legénységét, akik megakadályoznak egy összeesküvést, amely a naprendszer és az életben maradt emberek békéjét fenyegeti. A premier időpontja jelenleg sajnos nem ismert.

Hivatalos honlap
IMDb adatlap
Wikipedia szócikk

 

Egyelőre ezek az ígéretesebb címek a nyári idényből. Természetesen jó pár régi ismerős történet is tovább folytatódik, mint például június 25-től az Under the Dome, illetve június 28-tól a Falling Skies, ami befejező évadához érkezik.  Egy különleges sci-fi sorozat, az Extant is folytatódik, a 2. évadban Jeffrey Dean Morgan és David Morrissey főszereplésével július 1-én.

Ezen a nyáron nem lesz hiány kedvenc műfajunkból a sorozatok világában.

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?