A sci-fi világ hét csodája

Szerte a világon hódít a science fiction, ami nem csak a könyvnyomtatásban vagy az online felületeken látszik meg, hanem már a szobrászatban is. A lentebb látható hét monstrum viszont csak egy szelete a geek kultúra fellegvárának.

7. Tripod

H. G. Wells: Világok harca című regénye alapján tervezett lény az angliai Woking városában található, mint helyi látványosság, esős időben még esernyőként is funkcionálhat.

6. Gundam

A szobor a sorozat huszadik évfordulójára készült 2009-ben. A 20 méter magas monstrumot azóta rajongók százai csodálták meg és twitterezték szerte a világon, hiába a robotok mindig menők maradnak.

 

5. Enterprise

Kedves Star Trek rajongók, mielőtt az örök kiber vadászmezőkre kerülnétek mindenképp látogassatok el Kanadába, mivel az ottani Vulcan városban megtalálhatjátok a fémbe öntött Enterprise lekicsinyített mását. Kell ennél jobb franchise?

4. Optimus Prime

És ha már robotok, nem maradhat ki a Transformers sorozat sem. 2010-ben avatták fel Pekingben a 10 méteres csodát a rajongók nagy örömére. Az operaház és a Madárfészeknek keresztelt stadion mellett egész jól mutathat.

3. Godzilla

Gyermekkorunk kedvenc óriásgyíkja 1954 óta hódít szerte a világon, a legújabb adaptációra pedig már csak néhány hónapot kell várnunk. Addig is itt van a godzilla szobrok leghíresebbike, ami természetesen Japánban van. Chiyoda büszkélkedhet az óriáshüllő kicsinyített másával.

 

2. Superman

Természetesen a DC Comics egyik leghíresebb ikonja sem maradhatott ki a kültéri reprezentációk sorából. Superman színesen és néha szagosan áll Metropolis város szívében. Sajnos a szobrot a ’80-as években ledöntötték, de 1993-ban ismét emeltek egyet pont szemben a Super Museummal.

1. Yoda

Ha már volt egy Star Trek szobrunk, természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Star Wars rajongókat sem. Egy kifejezetten beteg ötlet eredménye lett a lentebb látható Yoda szökőkút, ami San Franciscóban kapott helyet. A kút igazi sztárrá nőtte ki magát az évek során, még saját 4square oldala is van!

A blastr.com nyomán

Muccolatte

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?