Alien: Covenant – kibeszélő

A Prometheus-hoz hasonlóan az Alien: Covenant is megosztó film lett. Olyannyira, hogy két vloggerünk, Marci és Mikul sem értenek egyet abban, hogy jó vagy rossz filmmel van dolgunk. Lássuk, mi a véleményük!

Figyelem! A videó spoileres. Azoknak ajánljuk, akik már látták a filmet.

Korábbi posztjaink Alien: Covenant témában

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

1 Response

  1. esztu szerint:

    Hááát, szerintem a Covenant nagyon gyenge, leginkább azért, mert teljesen kiszámítható, nincs benne semmi meglepő vagy új. A felvételek szépek, de a story az felejthető, tele van logikai bukfencekkel.
    Mármint például már maga a bolygó, jóval közelebb van, mint az Origae-6, ugye pár hét alatt odaérnek, míg az Origae-6 7 év lenne, de valahogy mégsem fedezték fel korábban soha.. de persze egyből le kell menniük, amit megértek, kíváncsiság, meg tényleg lehet jó, de hogy mehetnek ki védőruha és szkafander nélkül? Értem én, hogy a légkör megfelelő, de attól még tele lehet potenciálisan veszélyes vírusokkal, mikróbákkal stb.. Aztán amikor az első srác rosszul van, vért okád, nyilvánvaló, hogy nagy gáz van, de azért minden protokoll ellenére felviszik a gépre…
    Aztán megjelenik David, és amikor azt mondja biztonságban vannak, akkor persze egyből elhiszik. Miért is? Walter említi is, hogy az emberek nem annyira szerették Davidet, mert túl emocionális, ráadásul ott van 10 éve egyedül, de eszükbe sincs kételkedni benne, vagy legalább egy diagnosztikát lefuttatni? A kapitány a pincében a tojásokkal az ostobaság netovábbja, nem tudom elhinni, hogy egy ilyen ostoba ember bejuthatott egy ilyen fontos küldetésre, mint crew. Aztán miután a csapat nagy része alien-eledelként végezte és végre elhúznak a fenébe, akkor sem futtatnak le diagnosztikát, idegen létforma után kutatva, de még jobb, David bár ugyanúgy néz ki mint Walter, de gondolom van valami sorozatszáma vagy azonosítója, Anya hogy nem veszi észre?
    Szóval szerintem nagyon gyenge, aki látott már Alien filmet, annak semmit nem ad, a jelenetek kiszámíthatóak, akarakterek meg rettentően ostobák.

Vélemény, hozzászólás?