Április 26. az első nemzetközi Alien-nap

Alig egy hónapja jelentette be a Twentieth Century Fox, hogy a science fiction világa egy újabb ünnepnappal bővül: Idén április 26-án ünnepelhetjük először az Alien-napot. A dátum tulajdonképpen egy szójáték, akárcsak a Star Wars esetében a május 4-e (angolul May the 4th, azaz “May the force be with you”). A bolygó, ahonnan a filmek cselekménye alapján a xenomorph származik, az LV-426 névre hallgat.13103455_1008333739247699_8221564015437069857_n

Ezen a napon rengeteg meglepetésre számíthatunk, mind a stúdió, mind a fanok részéről. Ennek apropóján ajándékozta meg Neil Blomkamp a rajongókat instagramján egy concepttel, ami A bolygó neve: halálból ismert Newtot ábrázolja abban a folytatásban, amit ő álmodott meg. A kép érdekessége, hogy vélelmezi az akkor még gyerekszínész Carrie Henn részvételét a produkcióban, holott az idén negyvenéves Henn azóta nem is vállalt szerepet filmben.

Már egy ideje ismert, hogy a District 9-t is jegyző Neil Blomkamp egy ötödik Alien-filmet tervezett. Az ahhoz készült szkeccseivel valósággal levette a lábukról azokat, akik régóta várták a folytatást. A stúdió állítólag ennek hatására döntött amellett, hogy elindítja a projektet. Azóta felröppent az a hír is, hogy Blomkamp végül nem rendezheti meg, mert Ridley Scott, azaz a 1979-es A nyolcadik utas: a halál rendezője magának vindikálta a megvalósítás jogát. Az IMDb.com jelenlegi állása szerint viszont mégis az ifjú dél-afrikai direktor viszi végbe a produkciót, sokak örömére.
MV5BMjE5MjE0Mzc4NF5BMl5BanBnXkFtZTgwNjMzMTgyNzE@._V1__SX1303_SY547_ Ridley Scott jelenleg a Prometheus folytatásán dolgozik, melynek sokat sejtetően az Alien: Covenant címet adták. Azt nem tudni, a két filmben mennyire lesznek áthallások, de egy biztos: azonos univerzumban fog játszódni. Neil Blomkamp névtelen Alien-projektjének forgatása bizonyos források szerint 2017. tavaszán kezdődik, egyidőben a Covenant utómunkálataival.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?