Arya Stark a TARDIS-ban, a Doctor a Galaktikában

Nem sokkal azután, hogy Maisie Williams visszatért az Egyesült Királyságba, a TARDIS fedélzetén találta magát. A BBC frissen poszolt Twitter bejegyzése szerint Westeros Arya Starkja ezúttal a Doctor Who univerzumában tűnik fel.

Maisie Williams brit származású tiniszínészt a világ a Trónok harcában ismerhette meg. Az HBO népszerű fantasy sorozatában ő játssza Arya Starkot, a Stark család fekete bárányát, aki a nőies elfoglaltságok helyett inkább a kardvívást részesítette előnyben. Williams nagy elismerést kapott alakításáért s talán éppen ennek köszönhető, hogy ezúttal egy másik kultikus sorozatban, a Doctor Whoban bizonyíthat.

A BBC beszámolója szerint Williams a forgatás első napján elmondta: nagyon izgatott, hiszen a Doctor Who fontos része a brit kultúrának. “Alig várom, hogy találkozzam a szereplőkkel és a stábbal. Külön öröm, hogy a forgatás helyszíne nincs messze a szülővárosomtól” – mondta Williams.

Steven Moffat, a Doctor Who producere és vezető írója szintén örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy együtt dolgozhat Williams-szel. Sokat nem mondott arról, hogy kinek a bőrébe fog bújni a Trónok harca sztárja, annyit azonban elárult, hogy váratlan kihívások elé fogja állítani a Doctort.

Moffat azt is elmondta, hogy a következő epizódok drámaiak lesznek. A The Girl Who Died (A lány, aki meghalt) című részt Jamie Mathieson, míg a The Woman Who Lived (A nő, aki élt) Catherine Tregenna írja majd.

A közeljövőben tehát nem unatkoznak majd a Doctor Who rajongók, de ha még ez sem lenne elég, úgy felhívnánk a figyelmet az áprilisi, 301. Galaktika XL változatára,  amelyben Daniel Blythe: Doctor Who – Öntudat című munkája is olvasható. A rajongóknak külön öröm lehet, hogy a történet a 10. Doctor (vagyis a David Tennant által megformált Doctor) idejében játszódik.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?