Az Amazon mélyen a zsebébe nyúl A Gyűrűk Ura sorozat miatt

Az HBO-nak nem kellett A Gyűrűk Ura tévésorozat, amikor a cég lehetséges vásárlóként felmerült a kis képernyős adaptálás kapcsán, így végül az Amazonhoz kerültek a legendás irodalmi mű jogai. A kábelcsatorna ugyanis nagyon bízik a Trónok harca franchise-ban és abban, hogy a várhatóan 2020 környékén adásba kerülő első spinoff hasonló sikereket arat majd, mint az anyasorozat.

Aggodalomra azért van ok, hiszen az Amazon nagyon komolyan gondolja azt, hogy készítenek egy méltó kihívót a Trónok harcának. Ez már a Reuters által publikált adatokból is kiderül, ugyanis sajtóértesülések szerint az online videotéka 500 millió dollárt költ összesen A Gyűrűk Urára.

Ebből 250 millió megy majd el az első két évad elkészítésére, a maradékot felemészti annak a költsége, hogy az Amazon megszerezte A Gyűrűk Ura jogait. Összehasonlításképp a Peter Jackson által készített filmtrilógia 281 millióba került, a Trónok harca legdrágább, hatodik szezonja pedig 100 millióba.

Irdatlan összegek repkednek tehát A Gyűrűk Ura adaptáció kapcsán, új és minőségi fantasy sorozatokra persze szükség van, így vélhetően nagy követői bázisa lesz a produkciónak. Az Amazon újdonsága előzménysztori lesz, így a már jól ismert mordori kirándulásra nem érdemes számítani. Habár Sir Ian McKellen vevő lenne rá, hogy visszatérjen Gandalfként.

Facebook hozzászólások

You may also like...