James Cameron rajong az Alien 5 tervéért

Lezárult az Alien következő részének forgatása. Ridley Scott projektje, az Alien: Covenant jelenleg poszt-produkciós szakaszába lépett, tehát mostantól kezdődnek az utómunkálatok. Neil Blomkamp filmjét, az Alien 5-öt egyenlőre jegelik, holott a filmterv annyira ígéretesnek bizonyul, hogy úgy tűnik, maga James Cameron is kíváncsian várja, mi sül ki belőle.

A Comic Con azon pontján, amikor kérdéseket lehet intézni a hírességek felé, A bolygó neve: Halál című film szereplő- és alkotógárdájának egyikeként Cameron úgy nyilatkozott, van pár ötlete, hogy merre kellene tartania a történetnek. Véleménye szerint az Alien-franchise második részében szereplő Hicks tizedes, azaz az LV-426-ra küldött tengerészgyalogos brigád egyetlen megmaradt túlélője, Bishop, az android és a sanyarú sorsú árva, Newt megölése nem hogy rossz döntés volt, hanem egyenesen sértés volt a rajongókkal szemben.

“Szerintem ostobaság volt. Azt hiszem, hatalmas pofon volt a rajongók arcába. David Fincher (a harmadik rész rendezője) jó barátom, és megkérdőjelezhetetlenül jó filmkészítő. Mondhatni ez volt az első nagy műve, és nagyon befolyásolta a stúdió, továbbá későn került a produkcióba és borzasztó forgatókönyv állt rendelkezésükre, amit időközben átdolgoztak. Összecsapott fércmunka volt. Szerintem nagy hiba volt. Ha rajtunk múlt volna, biztos nem tettünk volna ilyet, mert úgy érzem, elértünk valamit azokkal a karakterekkel.”

aliens

Az egyenlőre kilátástalan állapotú Alien 5 közvetlenül A bolygó neve: Halál után, de még a harmadik és negyedik rész előtt játszódna. Ennek következménye az lenne, hogy teljességgel figyelmen kívül hagynák azon filmek történetét. Az alternatív folytatásban szerepelnének az említett karakterek, és arról szólna, hogy a felcseperedett Newt Ripley nyomdokaiba lép, mint a sorozat új hősnője. Egyébként volt már erre példa a sága történetében. A Dark Horse Comics kiadásában megjelent Lidérces utazás című Alien képregény is a második film eseményei után játszódik azzal a különbséggel, hogy a szereplőket másképp hívják, de ugyanúgy találkozhatunk egy félbeszakított androiddal, egy sebhelyes arcú veterán tengerészgyalogossal, illetve egy ifjú kamaszlánnyal, és természetesen Ripley is feltűnik. De említést tehetünk a bántóan rosszul sikerült Alien: Colonial Marines című játékról is, amelyben feltűnik Dwayne Hicks tizedes. A karakternek ugyanaz a Michael Biehn adta a hangját, aki a filmben megformálta, szinkron munkája viszont meglehetősen unott volt, ennélfogva méltatlan.

Az ötödik film szüneteltetésének oka, hogy a jogokat birtokló Fox az első filmet jegyző brit rendező Ridley Scott munkájára akar koncentrálni. Számos grafikus (concept artist) dolgozott már a látványvilág kidolgozásán, úgyhogy bízzunk benne, hogy nem kaszálják el a projektet.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?