Lesz Wild Cards adaptáció

George R. R. Martin a Trónok harca írója a sorozat befejeztével még korántsem fog elbúcsúzni a televízió világától. Szombaton blogján jelentette, hogy az Universal Cable Productions (az NBC Universal része) megvette a megfilmesítési jogokat a Wild Cardshoz.

A Wild Cards egy George Martin és Melina M. Snodgrass (Circuit-széria) által szerkesztett antológiasorozat. A ma már franchise-zá vált széria egy úgy nevezett megosztott univerzum, amelyet több író épít együtt. A Wild Cards világa mozaik regényekből, képregényekből áll össze, de már játék is készült hozzá. Az első regény 1987-ben jelent meg. Maga a Wild Cards ötletét egy Superworld szerepjáték-kampány ihlette, amiben olyan sci-fi írók vettek részt, mint Victor Milan (Guardians-sorozat), Walter Jon Williams (Hardwired), Gail Gerstner-Miller és a későbbi társszerkesztő Melina M. Snodgrass, a játékmester pedig maga Martin volt.

wild-cards

A mai napig jelennek meg Wild Cards-történetek, és eddigi majdnem 30 éves pályafutása alatt a science fiction és a fantasy nagyjai bővítették az univerzumot; például Pat Cardigan, Stephen Leigh, Howard Waldrop, az itthon nemrég megismert Max Gladstone, de még Rober Zelazny is írt a Wild Cardshoz.

Maga a történet egy alternatív II. világháborús világot mutat be, ahol egy idegen eredetű vírus pusztítja az emberiséget. A népesség 90%-ka megfertőződött, a kevés szerencsés, de inkább szerencsétlen túlélő (ez 9% a cselekményleírás szerint) eldeformálódott testtel vagy súlyos mentális problémákkal (vagy mindkettővel) tudja életét folytatni. A túlélők közt azonban akad 1%, akik maradandó sérülések helyett elképzelhetetlen és kiszámíthatatlan szuperképességekre tesznek szert.

A Wild Cards világa egy rengeteg potenciállal rendelkező univerzum, amit nem csak az izgalmasabbnál izgalmasabb történetek tesznek kiemelkedővé, hanem a színes fő és mellékszereplők. Reméljük, kapunk egy igazán ütős adaptációt.

Forrás: io9 és Livejournal

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

3 hozzászólás

  1. solymosgyu szerint:

    No ezt fordítsátok le.

  2. solymosgyu szerint:

    Jó köszi a választ.

Vélemény, hozzászólás?