Az E3-on mutatkozott be a Call of Cthulhu játék legújabb előzetese

H.P. Lovecraftot, a híres amerikai horror-fikció írót a legtöbben a Call of Cthulhu című novellájáról ismerhetik, viszont most még nagyobb réteghez juthat el munkássága, hiszen a novellájával azonos címet viselő játék adaptációja idén fog kikerülni a számítógépeink képernyőjére.

Nemsokára a számítógépes játékok szerelmesei is megszabadulhatnak az épelméjűség átkától, ebben a véres belsőnézetes horrorjátékban, ahol a főszereplő, Edward Pierce nyomozó munkáját követhetjük szem előtt, ahogy felfedezi a titkos Cthulhu klánt. A játék során Pierce a tébolyodottság határára kerül majd, és nekünk, a játékosoknak kell eldönteniük, hogy a főszereplő látomásai valósak, vagy pedig az elme trükkjei.

A játék a régi papíros, ceruzás Call of Cthulhu szerepjáték alapján készül, és a logikája is a szerepjáték rendszerét fogja követni, így inkább a nyomozás, mintsem az akció lesz a játék fő része, viszont bízhatunk benne, hogy akinek revolver van az övére csatolva, az előbb utóbb el is fogja sütni azt.

Ugyan nagyon nagy igény van a Call of Cthulhu játékra, lehetséges, hogy a kész program nem lesz akkora durranás, mint mi azt szeretnénk, mert a játékról érkezett videók és képek inkább hasonlítanak egy fél évtizeddel ezelőtti játékra, mint egy 2018-as kiadásra. A béta tesztelők is meglehetősen negatívan nyilatkoztak a játékról. Aggodalomra okot ad még, hogy a készítő Cyanide már csúszott egy évet a játék kiadásával, így lehetséges, hogy nem bíznak az eddig megírt játék sikerében.

A játékról készült videó viszont bizakodásra ad okot és emlékeztet, hogy a grafika nem minden, hiszen egy hangulatos és félelmetes Lovecraft játékban nem a kinézet a legfontosabb, ráadásul a félelemfaktorhoz még hozzá is adhat a kevésbé realisztikus grafika, hiszen segít elérni, hogy teljesen elrugaszkodjunk a valóság dimenziójától.

Facebook hozzászólások

You may also like...