Az egyik legfontosabb SF filmfesztiválon nyert díjat a Hurok

A Trieste Science+Fiction Festivalt 2000-ben alapították meg, amelyet Észak-Olaszországban tartanak meg azóta is évente. Az eseményt Todd Brown, filmproducer az egyik legfontosabb SF fesztiválnak nevezte, ahol nem csupán a filmipar, de a képregények, a tévé, a grafikák, és úgy összességében a fantasztikum óriási figyelmet kap. 2017-ben a legjobb nemzetközi filmnek járó Asteroide-díjat a The Man With The Magic Box kapta, míg a legjobb európai filmnek járó Méliés d’Argent Awardot a Madarász Isti által rendezett, időutazós Hurok zsebelte be.

A zsűri a 2016-os magyar filmet így jellemezte:

Habár sokan és sokféleképp meséltek már el szerelmes történeteket, Madarász Isti filmje így is újat tud mutatni a témában, hiszen a lehetőségek labirintusába vezeti be nézőjét a Hurok segítségével. A történet szépsége pedig nem a különleges effekteknek, hanem a nem hétköznapi karaktereknek köszönhető. A forgatókönyv egyszerű, de nem várt befejezése pedig egészen egyszerűen magával ragadó.

A Hurok története szerint a főszereplő Ádámot (Száraz Dénes) pszichopata megbízója, Dezső (Anger Zsolt) arra próbálja rávenni, hogy halottak agyából kivont hormonkészítményt csempésszen külföldre. A terv azonban kudarcot vall, ugyanis Ádám időhurokba kerül, ami nem várt nehézségek elé állítja a férfit. A filmben fontos szerepet játszik Martinovics Dorina, akit a Társas játék nézői is ismerhetnek, ő Ádám barátnőjét játssza.

Facebook hozzászólások

You may also like...