Az első Galaktika XL és a harcosok hétvégéje

Megérkezett az első Galaktika XL és a 279-es Galaktika! Emellett érdemes látogatni a galaktikabolt.hu oldalt – harcosok hétvégéjét tartunk!

Kedves Olvasónk!

Megérkezett a Galaktika XL és a Galaktika 279!

A Galaktika magazin júniusi számában olvashatjuk Viktor Kolupajev „felnőtt meséjét”, melynek tanulsága az, hogy olyan világ is létezhet, melynek meglátásához a gyerekek „szemére” van szükség. Bill Bickel szövegvilágában egy monumentális játéknak lehetünk részesei, melyben a játékosok egyes lépéseikkel megváltoztathatják a jövőt. Tanya Huff novellájában egy vámpír társat keres éjszakára, miközben belebotlik egy hasonlóan magányos szukkubuszba. Mary Robinette Kowal műve gondolkodásra késztet: vajon mi történne velünk, ha elveszítenénk rövid vagy hosszú távú memóriánkat? Fadzlishah Johanabas bin Rosli elbeszélése azt példázza, hogy a hit által még egy robot is képes emberi érzelmekre; míg Mary Gentle írásában egy olyan diktatúráról olvashatunk, melyben az öregeknek szó szerint ki kell érdemelniük a szociális segélyt. A havi retró Madeleine E. Robins műve, s bebizonyosodik benne, hogy két lény között még akkor is létrejöhet valamiféle kapcsolat, ha az egyik egyáltalán nem kommunikál.

A magyar szerzők közül Vásárhelyi Lajos egy szürreális marsi objektumba vezeti el olvasóit, Brandon Hackett „Homokba írt történet”-e pedig egy megfáradt, ember utáni földre.

A Beszélő némaság további izgalmas „utazást” tartogat a képzőművészet világában – George Turner munkássága kapcsán. Befejeződik az előző számban megkezdett képregény. A Kapcsolatfelvétel az aktuális eseményekről tudósít. A Filmajánló rovatban egy japán anime, a komoly tudományos alapokon nyugvó Steins;Gate rejtelmeibe nyerhetünk bepillantást.

A tudományos főanyag ezúttal bukott civilizációkkal foglalkozik. Az interjú készítője dr. Csiki Pétert faggatja heuréka-élményeiről és a fogszabályozás innovációjáról. Az Intelligens dizájn rovat a jövő mesterséges szemét mutatja be, természetesen újabb technikai vívmányok is előtérbe kerülnek („okos” autó), valamint folytatódik a jövő otthonának felfedezése (levegővel való zuhanyzás, zuhanygubó).

A most induló, dupla terjedelmű XL-változat közli Lőrincz L. László kisregényét (az izgalmas történetek a Kis Lófej-galaxisban játszódnak); a nemrég elhunyt Ray Harryhausent idézi meg egy készülő könyv részlete; majd Ray Bradbury klasszikus novelláját is elolvashatjuk.

A Galaktika 279. számát keresse az újságárusoknál (az XL-változatra pedig előfizetőként tehet szert)!

Előrendelhető új könyvünk – Mircea Eliade: Dionüszosz kertjében!

Fülszöveg és rendelés:

http://galaktikabolt.hu/termek/mircea_eliade_dionuszosz_kertjeben.html

Új könyvünk érkezik!

http://galaktikabolt.hu/termek/charles_maclean_paranoia.html

Ezt senki sem láthatta előre…

Martin Gregory egy pénteken hazatér a munkából, megrakodva a feleségének szánt születésnapi ajándékokkal, majd másnap hajnalban fölkel, és látszólag minden ok nélkül valami olyan kegyetlenséget követ el, ami megkérdőjelezi beszámíthatóságát. Az őt kezelő pszichoterapeuta aztán, mivel más módszerrel nem jut eredményre, regressziós hipnózisnak veti alá páciensét, és hirtelen a múltnak akkora örvénylő szakadéka nyílik meg a lábuk alatt, aminek talán sosem érik el a fenekét. De valóban előző életek és valóságok befolyásolják Martin döntéseit, vagy dr. Somerville nem egészen az, akinek mondja magát, és az eseményeket saját kezűleg manipulálja? Esetleg minden csupán egy beteg elme szüleménye, mely kétségbeesetten fogódzót keres, mielőtt végképp magával sodorná a káprázatok árja?

A skót szerző döbbenetes erejű, horrorisztikus thrillere már puszta elolvasásával is képes felborítani egy gyengébb idegzetű ember lelki egyensúlyát. Paul Newman, az Oscar-díjas színész egyszer ezt nyilatkozta: „Amúgy is álmatlanságban szenvedtem, de amióta a Paranoiát elolvastam, már egyáltalán nem bírok aludni.” A regény megjelenése óta a pszichológiai horror modern klasszikusává vált, és látványosan cáfolja a tételt, hogy a szépirodalomtól idegen az elemi ösztönökre ható ijesztgetés. Tegyen egy próbát, ha mer!

Harcosok hétvégéje a galaktikabolt.hu-n!

Minden, ami sf és háború! Kétféle választható csomagban kínáljuk a tematika legvagányabb harcosairól szóló köteteket:

Fight! – csomag: http://galaktikabolt.hu/termek/fight_-_konyvcsomag_ismeretlen_vizeken_orok_haboru_menekulesi_kiserlet.html

Fight! – A második kör: http://galaktikabolt.hu/termek/fight_-_a_masodik_kor_csomag_szuletett_stratega_a_hold_bortoneben_orveny.html

Fumax és Tuan kiadós akciónk folytatódik! 25% kedvezménnyel kínálunk Assassin’s Creed, Mass Effect, Dragon Age könyveket, valamint a tavalyi évben az angolszász bloggerek által a legjobb fantasynak megválasztott Tövisek Hercege és Tövisek Királya könyveket!

http://galaktikabolt.hu/kategoria/fumax_es_tuan_konyvakcio.html

Eheti tudományos könyvajánlatunk:

Stuart Russell & Peter Norvig: Mesterséges Intelligencia – modern megközelítésben

http://www.booker.hu/konyv/mesterseges_intelligencia_-_modern_megkozelitesben_2_kiadas_peter_norvig_stuart_j_russell/

Olvasd el képes cikkünket Kínáról, az alvó óriásról:

http://www.booker.hu/hirek/?hirek[hirek][hir]=208

Könyvek
Magazin
Előfizetés
Más kiadók
Tudomány
Kultúra
Aréna
Sf blog
Galaktika blog
    Rólunk

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?