Az HBO berendelte a Trónok harca első előzménysorozatát

Napjaink egyik legnézettebb fantasy sorozata 2019-ben fejeződik be a 8. évadával, az HBO pedig minden erővel azon dolgozik, hogy a már kialakult nézőtábort megtartsák. Egyszerre 5 előzményszérián is dolgoztak az elmúlt időszakban, George R. R. Martin közreműködésével, ezek közül pedig az első tegnap kapott pilotberendelést. A Variety szerint a spinoff több ezer évvel az anyasorozat előtt fog játszódni, a Hősök kora végén, amikor sötét idők köszöntöttek be Westerosban. Az ígéretek szerint a Trónok harca világának eddig nem ismert oldalával ismerkedhetünk majd meg, várhatóan legkorábban 2020 körül. Így a Mások igazi eredetére és a Starkok történelmének valós hátterére is rávilágíthat az új produkció.

Az előzménysorozat írója Jane Goldman, aki a Ha/Ver című szuperhősös filmen, az X-Men franchise-on és a Kingsmanen is dolgozott korábban. Ő lesz a showrunner, azaz a sorozat fő kreatívja, de rajta kívül a Trónok harcán gályázó Vince Gerardis és Daniel Zelman is executive producerek lesznek. A szérián közreműködik még G. R. R. Martin is természetesen.

A készülő spinoffokról tudni lehet, hogy egyik sem Hódító Aegonról, Robert lázadásáról, vagy Ser Duncanről szól majd, illetve az anyasorozatból egy már ismert szereplő se tér vissza. Az biztos, hogy az Amazon-féle A Gyűrűk Ura felkötheti a gatyát a frissen bejáratott Trónok harca franchise-zal szemben.

Facebook hozzászólások

You may also like...