Az új Pókember film ezúttal tényleg csodálatos lett

Annak ellenére, hogy az előző két hálószövős filmet adták el A csodálatos Pókemberként, mégis most először érezhette úgy a közönség, hogy Peter Parker története jól sikerült. Köszönhető ez részben annak, hogy a Sony és a Marvel közösen hozta létre az új kalandot, melyben Peter Holland alakítja a tini szuperhőst, aki a középsuliban csetlik-botlik, közben meg egy Vulture nevű alakot próbál lenyomni. A Pókember: Hazatérés nagyszerű képregényadaptáció lett, nem csak azért, mert arányaiban sokkal kisebb volt a tét, de még a poénok is ütöttek, sőt… az alkotás nulla százalékban tartalmazott előzménysztorit.

sp-hc3

A Marvel már korábban igyekezett beleverni mindenki fejébe, hogy a Hazatérés nem előzményfilm lesz, kihagyják a pókcsípést, Ben bácsit se emlegetik és a “nagy erő nagy felelősséggel jár” című klisét is elfelejtik. Sokan ezt nem hitték el, de a legújabb Marvel-film bizony a Civil War után játszódik, így egy bejáratott Pókembert kapunk, aki teljes erejével azon van, hogy csatlakozzon a Bosszúállók csapatához. Aztán feltűnik egy kemény főellenség, a Vulture, akit Michael Keaton játszik és ezzel bizony megoldódik egy csapásra a Marvel minden problémája. Az előző szuperhősfilmjeikben ugyanis rettenet gyengék voltak a gonoszok, ehhez elég Ultront hozni példaként, de a legutóbbi Guardians of the Galaxy filmben Star-Lord apja is csúnyán kilógott a többiek közül.

sp-hc2

Michael Keaton és Tom Holland párosa rendkívüli dinamikával dobta fel a Pókember filmet, elég csak a köztük lezajló autós jelenetre gondolni, a színészek szinte brillíroztak és tapintható volt a feszültség. Nem csak a főgonosz lett fenyegető és telitalálat, de Peter Parker is végre jóarc lett, aki csattogtatta a poénokat és közben igyekezett szívszerelmét, Lizt felszedni a suliban, miközben a kövér haverja azon hüledezett, hogy ő Póki. Pár változtatás mellett azért nem lehet szó nélkül elmenni, de ezek közel sem negatívumok, csak rettenet érdekesek. Alább jön a felsorolás, egy-két spoilerrel:

 • Flash az előző filmekben szőke sztáratléta volt, itt tipikus nerd lett, aki DJ-zés közben égeti Petert
 • Zendaya nagyon úgy tűnik, hogy tényleg Mary Jane-t alakította (Megjegyzés: a színésznő nem vörös hajú)
 • A Marisa Tomei által játszott May néni helyenként furcsán hatott, mert ezúttal nem öregasszonyként ábrázolták, ennek ellenére feldobott egy-egy jelenetet
 • Pókember emberfeletti reflexei ebben a filmben nem voltak jelen, ehelyett kaptunk egy mesterséges intelligenciával rendelkező ruhát, amivel még beszélgetni is tudott a hős
 • Kaptunk egy hatalmas utalást arra, hogy Miles Morales is New Yorkban tevékenykedik

sp-hc4

Az Amerika Kapitány filmekben látottakhoz, vagy épp a Vasemberhez képest Pókember új kalandjában sokkal kisebb volt a tét, előfordult, hogy Peter néniknek segített, vagy biciklitolvajokat kapott el, és Vulture is elég kisstílű volt. Viszont amellett, hogy a hálószövő közel sem a világ megmentésén ügyködött egyelőre, mégis az egyik legjobb Marvel film lett.

sp-hc5

Talán a Hazatérés alapul vette a The Spectacular Spider-Man című animációs sorozatot is, mert abban volt hasonló az irány, azaz a fiatal Parker eljárt a suliba, csajozgatott, lazult, közben néha szívatták, de közel sem vette túl komolyan az életet. Tom Holland ezt tökéletesen hozta, a srácból simán kinézhető, hogy a forgatás alatt a Pókember kosztümben aludt, annyira lelkesen játszott. Összefoglalva a Pókember film:

 • Vicces
 • Látványos
 • Peter Parker végre nem egy emós kamasz
 • A Vulture és Rengető helyenként megtanítja kesztyűbe dudálni Pókembert
 • Kapunk egy csomó utalást az előző filmekre, mondjuk Peter fejjel lefelé lógva ezúttal nem próbálkozik be a csókkal (mert túl nagy a közönség)
 • Továbbviszi az Avengers sztoriját és az MCU világáról is új infókat kapunk

Értékelés? 9/10, tessék megnézni, jobb mint a Deadpool.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?