Barangolás a múltban: a sci-fi könyvborítók alakulásának története egy videóban

A nyomtatott könyvek világában a tudományos-fantasztikus regény mindig is egy olyan pontot jelentett, amely nagy teret biztosított az újításnak és a kreativitásnak. Ez a könyvborítókon is megnyilvánult, hiszen számos különleges, szép darabbal találkozhatunk.

A Nerdwriter saját YouTube csatornáján megosztott egy videót, melyben végigfutnak a sci-fi regények borítóinak alakulásán, annak történetén, hogy a sokszor furcsa, ábrándozó művészek hogyan bántak ezzel a különleges, elragadó területtel. A sci-fi borítók ugyanis egyedi teret biztosítanak az alkotók művészetének, sokszor jellegzetes, meglepő képek néznek ránk vissza a kezükbe vett könyvekről, végig a 20. század folyamán.

A videóban ikonikus és kevésbé ismert borítók is feltűnnek. Az összeállításban láthatunk különleges járműveket, érdekesen megtervezett épületeket, furcsa élőlényeket bolygónkról innen és túl, illetve hátborzongató illusztrációkat is. Ha valakivel megesett már, hogy percekig bámult egy régi sci-fi könyvborítót, akkor ez a videó biztosan neki való.

Facebook hozzászólások

You may also like...