Berendelést kapott az Alapítvány tévésorozat

Isaac Asimov klasszikusát, az Alapítvány regénysorozatot régóta próbálják adaptálni, eddig azonban mind a filmesek, mind pedig a tévések bicskája beletört a lenyűgöző sci-fi történetbe. Mindenki meglepődött, amikor kiderült, hogy a franchise jogai az Apple-höz kerültek, akik a David S. Goyer-Josh Friedman duóval karöltve kezdtek el azon dolgozni, hogy az Alapítvány képernyőkre kerülhessen.

Most komoly hír érkezett a sorozat kapcsán, ugyanis az Apple 10 részes első évadra rendelte be az Alapítvány feldolgozását. A tévés iparban elég ritka, hogy egy-egy produkciót rögtön, a pilot legyártása nélkül egy teljes évadra bekérjenek, a hamarosan streaminggel is foglalkozó cég azonban nagyon bízik Goyerékben.

Az Apple online szolgáltatása jövő márciusban indulhat el, ennek egyik zászlós hajója lehet a későbbiekben az Alapítvány. Saját gyártású sorozataikra nem kevesebb, mint 1 milliárd dolláros tőkét szánnak, így ambícióból nincs hiány. Kíváncsian várjuk a végeredményt, ha már az HBO-nak anno nem jött össze a projekt. Mondjuk a helyette kapott Westworld miatt se panaszkodhatunk.

Facebook hozzászólások

You may also like...