Nagy meglepetésre az Apple-höz került az Alapítvány tévésorozat

Legutoljára tavaly nyáron írtunk az Alapítvány tévésorozatról, melyet a David S. Goyer-Josh Friedman duó készít, a Skydance Television nevű produkciós céggel karöltve. Akkor még azt találgattuk, hogy vajon a Netflix vagy az Amazon lesz-e a befutó platform, ahol bemutatják a produkciót, most viszont kiderült, hogy nevető harmadikként az Apple futott be. Az Apple ezek szerint kész arra, hogy versenyre hívja a legnagyobb streaming szolgáltatásokat, ugyanis a hírek szerint rögtön sorozatnak rendelnék be az Alapítványt.

Isaac Asimov klasszikusa olyan modern sci-fiknek szolgált inspirációként, mint a Star Wars és a Westworld, ráadásul a regényeknek a mai napig hatalmas rajongótábora van. Az Amazon egyébként jövő márciusban indíthatja el online videotékáját, a saját gyártású sorozataikra nem kevesebb, mint 1 milliárd dolláros tőkét szánnak. A szériáik a science fiction rajongóinak is kedveznek majd, hiszen lesz köztük űrben játszódó dráma és futurisztikus, Az éhezők viadalára hajazó történet is.

Az Alapítványt próbálta már feldolgozni korábban a New Line Cinemas 1998-ban, szó volt egy Roland Emmerich-féle verzióról is, majd később az HBO szerezte meg a jogokat, de végül Jonathan Nolanék inkább a Westworld elkészítése mellett döntöttek. Egy akkora volumenű és összetettségű sztori, mint az Alapítvány nehezen adaptálható, így az Apple-nek magasan lesz a léc, amit meg kell ugrania.

Facebook hozzászólások

You may also like...