Újabb csillagkapu színész távozott

75 éves korában elhunyt a neves karakterszínész  Carmen Argenziano. A veterán színpadi és televíziós színész 75 éves korában távozott.

Bár filmes pályája során több mint kétszáz karaktert játszott el, számunkra mégis a legemlékezetesebb szerepe a Csillagkapuban volt. Samantha Carter morózus tábornok atyjaként tűnt fel, aki aggódott lánya karrierje miatt. Ezt szerette volna elrendezni, mielőtt elviszi a rák. Érdekesség, hogy az eredeti tervek szerint kiírták volna a sorozatból. De egy csavarral végül pont lánya mentette meg, aki felajánlotta neki a lehetőséget, hogy fogadja magába Selmakot, egy Tok’ra idegent. Így a továbbiakban kettős szerepben láthattuk.

Argenziano 1943-ban szüketett Sharpsville-ben, Pennsylvaniában. 1966-ba költözött Los Angelesbe, Tévés-filmes karrierjét 1969-ben kezdte, a Judd for the Defense sorozatban kapott szerepet. Karrierje során több mint kétszáz filmes és tévés karakter fűzödik a nevéhez, sok esetben játszott rendőröket. Pályája során olyan sorozatokban lehetett látni, mint a Columbo, a Kojak, a T. J. Hooker. De felbukkant a JAG, a Walker, a texasi kopó, A Melrose Place, az Elnök emberei, a Szupercsapat, vagy a Vészhelyzet, szériákban is.

A sci-vfi rajongók már korábban is láthatták, de nem ismerték fel a maszk mögött. A Babylon 5 című sorozatban a Centauri nagykövet, Londo Mollari barátját, Urza jaddot alakította.

 

Facebook hozzászólások

You may also like...