Távvezérelt agyak, avagy a szabad akarat vége

Korábban már három amerikai filmfesztivált is megjárt a Listening című, 2014-es, független sci-fi, és két helyről elhozta a legjobb film díját. Az Egyesült Államokban csak most, szeptember 11-én került a nagyközönség elé.

A történet arról szól, hogy néhány zseniális, de csóró egyetemista kifejleszt egy technológiát, amellyel gondolatokat lehet olvasni. Ha két ember összekapcsolódik az eszközük segítségével, akkor belelátnak egymás fejébe.

Nem kell hozzá sok idő, hogy a fejlesztést nemzetbiztonsági kockázattá nyilvánítsák, és persze a hadsereg rögtön réteszi a kezét a kutatásra. Továbbfejlesztik a berendezést, és egyfajta bizarr fegyvert készítenek belőle: egy implantként viselt eszközzel bárkit rá tudnak venni, hogy olyan dolgokat tegyen, amiket magától biztosan nem csinálna. Márpedig ha ezt az eszközt tömegesen alkalmazzák, az akár a szabad akart végét is jelentheti az emberiség számára.

A film írója, rendezője és producere az elsőfilmes Khalil Sullins, és az alkotás teljességgel nélkülözi az ismert sztárokat.

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?