Búcsú az InterGalaktikától

2008. márciusában forradalminak számított, hogy a Galaktika saját közösségi oldalt indított a weben InterGalaktika néven. Büszkén adtuk tudtul, hogy a regisztrált felhasználók saját profilt alakíthatnak ki, lehetőségük van csoportokba szerveződni, ismerősöket gyűjteni, videókat és képeket feltölteni, blogot írni, fórumozni, chatelni, illetve meghívhatják barátaikat az oldalra. A honlap gyorsan felkapott lett és beindult rajta az élet.

Aztán egyre népszerűbbé vált a Facebook és a tumblr, elindult a Twitter, az Instagram, a Pinterest – és azóta is sorra jönnek létre az újabb és újabb közösségi alapú szolgáltatások. Az InterGalaktikát pedig szép lassan meghaladta a kor. Ezért szomorú szívvel úgy döntöttünk, hogy közel 7 év működés után búcsút veszünk tőle, és nem működtetjük tovább az oldalt. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki részt vett a közösségi életben, jelenlétével és aktivitásával gazdagította az InterGalaktikát! A jövőben is igyekszünk majd lehetőséget találni rá, hogy az aktív Galaktika olvasók megmutathassák magukat, a saját alkotásaikat, elmondhassák a véleményüket, illetve megoszthassák az általuk talált, érdekes tartalmakat. És persze továbbra is szeretettel várunk mindenkit a Galaktika.hu honlapon, a Galaktikabolt.hu áruházban és a Facebook oldalunkon.

Facebook hozzászólások

You may also like...

20 hozzászólás

 1. solymosgyu szerint:

  Pedig meg akartam írni rá hogy elolvastam a futuret.

 2. Vian szerint:

  Nagyon sajnálom, hisz voltak még IG találkozók is! Ez azt jelenti hogy az összes írás, tartalom elveszett?
  A sciencefiction.hu oldal is erre a sorsra jut? Mert kár volt ennyi oldalt indítani……
  Gyu és hogy tetszett a mű?

 3. solymosgyu szerint:

  A vége vontatott volt. De tetszett. A future. Egy átdolgozott regény fps játék kijönne belőle.

 4. benyo47 szerint:

  Azt, hogy mennyire sajnálom az IG megszűnését, nehéz szavakba önteni. Anno, a legelején csatlakoztam a közösséghez, és az összes IG talin résztvettem. Sok élményt köszönhetek az IG-nek, mert többek között az ő segitéségvel ismerkedhettem meg személyesen remek írókkal, kritikusokkal, bloggerekkel, és nem utolsósorban IG-s társaimmal. Természetesen, az ember ha akar, más úton is fenntartja kapcsolatait, de egy biztos. Az IG megmutatta, hogy a virtuális világ, virtuális kapcsolataiból lehet igazi emberi kapcsolatokat alkotni. Talán ez volt a legnagyobb értéke ennek a felületnek.
  Ami a sorsát illeti…
  Még az utolsó időszakban is próbáltam szerény képességeimet latbavetve könyvismertetőimmel egy kis életet lehelni a felületbe. Sajnos elhalt, tehát valamit nem jól csináltunk. Így többesszámban. Mi a tagok az aktivitásunkkal, jelenlétünk energikusságávak, a felület gazdái pedig vélhetően valami másban hibáztak, ha meg kellett szüntetni.
  A Facebookra, Twitterre való hivatkozást nem fogadom el. Azokon túl is van élet…
  Nehezen tudom elképzelni, hogy ezeken a felületeken csatlakoznék újra a közösségünkhöz.
  Marad a Könyvfesztivál és a Könyvhét lehetősége.
  Tisztelettel búcsúzom, az egyéb felületeken csak Digitális Búsképű Lovag néven ismert bajkeverőként… 🙂

  PS
  Az a 47-es szám a nicknevemben a születési évemet jelenti. Talán így — és utólag — könnyebb megérteni állspontjaim egy részét a sci-fi irodalom általam szeretett olyan köre iránt, ami az ifjabb korosztálynak kicsit elavultnak tünt… 🙂

  • László Ágnes szerint:

   Valamikor az idők hajnalán létezett olyan, hogy Sci Fi klub! A 70-es években. A TIT klubházában, Juhász Árpád volt az igazgató. Akkoriban kezdett a scifi igazán tért hódítani nálunk. Élmény volt odajárni! Filmvetítések, előadások, amikről és akikről abban az időben nem hallhattunk, nem olvashattunk. Jó idők voltak! Hány évvel voltunk ifjabbak?

 5. Aparadox szerint:

  Sajnálom, hogy az InterGalaktika megszűnt. Főleg azért, mert a helyébe lépő Galaktikán nem látok vitafórumot.

 6. Jawa szerint:

  Miért kell megszűnnie? Miért, miért, MIÉRT?! Az IG olyasvalamit tudott adni a rajongóknak, amit más közösségi oldal nem: bizalmat. Egy olyan hely ahol a rajongók, akik mellesleg művelt emberek, megvitathatják tapasztalataikat, élményeiket, megvitathatják nemrég látott filmjeiket, vagy csak cseveghetnek. Mind ezt bizalommal. Én is próbáltam aktív tagja lenni, habár ez nem is mindig sikerült (a tanulás leszívta az agyamat, mire hazaértem). Nagyon sajnálom, hogy többé nem üzemel! Azzal viszont nem értek egyet, hogy a Facebook vagy a Twitter miatt kevésbé lett népszerű, hisz a legtöbb tag kitartott mellette. Ahogy az előttem lévők is írják: a Facebookon kívül is van élet. Hát az IG volt az egyik. Itt szeretnék elbúcsúzni azon kevés tagoktól, akik a szárnyaik alá vettek, fiatal korom ellenére. Valamint szeretném ha tudnák, hogy csak az IG-n volt olvasható első, kezdő novellám: A Tejút kis lila lakója. És köszönöm mindazoknak akik értékelték!
  Köszönök mindent InterGalaktika!
  Búcsúzom:
  Sági Petra

 7. mikropolisz szerint:

  [az első csapat, melynek tagja voltam]
  hogy mit adott az intergalaktika? egy témára több nézőpontból való rálátást, vagy épp véleményazonosságot.
  egy-egy műhöz tudományos v scifi-történeti hátteret.
  döbbenetet, h a rajongók is tudnak olyan scifit írni, mint a profi írók, csak épp nem dolgozzák ki olyan mélységben sztorijukat.
  valaki mindig behozott valami új témát, amit rágni lehetett.
  a sokfajta írásból az ember megtalálhatta saját stílusát és láthatta azt működés közben.
  amennyire az emberek liquidek voltak a kezdeti időben, később a klikkesedés miatt felkeményedett a felület és később komplett csapatok törtek le a közösségből.
  nekem ez a kezdeti 2008-2009-es állapota tetszett az ig-nek.
  sejteni lehetett, ha a tagok nem veszik kézbe saját sorsukat, eltűnik “talpuk alól” a talaj.
  a galaktika úgy kezelte az ig-t, mint egy púpot a hátán, meg sem próbálták gazdaságilag rentábilissá tenni. ha nem nyomtatásban, legalább e-antológia formájában összeszedhettek volna annyi írást, amiből kigazdálkodják a következő évet.. [nem, nem itt a végén, mikor már csak 4-5-en írogattak, hanem 2008/2009-ben]
  ráadásul úgy ért véget, mint egy szívroham, nem volt lehetőség mentésre [most sem használják a domaint. legalább egy nézhető backup-ot elérhetővé tehettek volna]
  aki ügyes, a google emlékezetében még rengeteg ig-s anyagot lelhet fel..

  Lajos: remélem, párhuzamosaink még keresztezik egymást :))

  ndori: természetesen elfogadom a jelölést, de gondolom, késő.. :)p

  Sági Petra: hidd el sokan olvasták írásod, csak van úgy, h nem ír hozzá megjegyzést az ember [korábban Benkő Mariann méltatlankodott emiatt, de rendszeresen olvastuk őt]

  (és hogyan szeretnék emlékezni az ig-re? Myrtille írásával:

  kvzó újratöltve [2010]
  M és M az elemi részecskék romantikus hajlamairól beszélgettek.
  Myrt jeget tett M italába, rázogatni kezdte.
  – Szent entrópia vigyázz!! még felforr!!
  – statisztikailag ez lehetséges drágám, viszont mi leszünk az egyetlenek akik ilyet látunk világegyetem szerte.
  )

  [a bejegyzés remélem, nem halottméltatás, hanem ösztönzés annak feltámasztására..]

  üdv, Románszky Miklós

  • Vian szerint:

   Tökéletesen megfogalmaztad a gondolataimat , érzéseimet!
   Jól láttad igen sok és jó írás jelent meg csak igaz én sem reagáltam csak olvastam és magamban megjegyeztem ..ez igen!!
   De így befejezni valamit……
   Reménykedek.

   • Vian szerint:

    Még valami az eszembe jutott hisz van a Galaktikának egy sciencefiction.hu oldala is, teljesen hasonló az Intergalaktikához hogy-hogy nem azt áldozták be??
    Mert nemzetközi hangzása van?
    Ezt inkább kapkodásnak nevezném de a pénzükkel azt csinálnak amit akarnak csak sajnos a Galaktika nevet koptatják el….

    • mikropolisz szerint:

     Vian, nem kell ebben ármánykodást sejteni, egyszerűen a ning kb. 5 év után fizetős [300USD/év]. és nem lehet mást beáldozni, csak a régi jól bevált közösségi oldalt. azon csodálkozom, h nem eszkábálnak össze az üres domainre egy közösségi oldalt, de elismerem, mindennek oka van [szerver, fejlesztési-üzemeltetési költség……..].
     hogy mondtad a sciencefiction.hu-t, beregisztráltam, de nincs nagy forgalom..

     • mikropolisz szerint:

      ja még, sztem ez a cikk kapta a legtöbb hsz-t a galaktika.hu-n.. :))

 8. Vian szerint:

  De mi van akkor ha sciencefiction.hu oldal is megöregszik vagyis eltelik az ingyenesség??
  Maradok a Moly.on az legalább kiszámítható, rengeteg információ és sokféle ember.

Vélemény, hozzászólás?