Castle Rock címmel új Stephen King sorozat közeleg

Maga a horror királya, Stephen King posztolta ki új sorozatának a Castle Rock című produkciónak az első trailerét, amelyről eddig nem igen lehetett hallani. De a széria a Hulura jön, és J. J. Abrams produkciós cégének, a Bad Robotnak is köze lesz hozzá. Kell ennél több? Az előzetes, melyet lentebb megmutatunk, teli van egy csomó utalással. Feltűnik a térképen Salem’s Lot, mely a Borzalmak városához és A setét toronyhoz is kapcsolható. Itt pap ugye Callahan atya. De emellett hallható a Ragyogásból a kultikussá vált “redrum” kifejezés. Kap egy kikacsintást Pennywise és az Az, A remény rabjai és a Tortúra is. A Maine-ben található Castle Rock városához olyan címek kapcsolhatóak még, mint a Cujo, a Hasznos Holmik, a Végítélet, az Álomcsapda, A Búra alatt, vagy épp a 11/22/63.

Ha pedig már a 11/22/63-at emlegetjük, akkor érdemes arról is szót ejteni, hogy J. J. Abrams és Stephen King legutoljára ennél, a James Franco főszereplésével elkészített időutazós minisorozatnál dolgozott együtt. Kötelező amúgy megnézni, mert talán az egyetlen olyan Stephen King adaptáció, amely magas minőséget és ütős drámát képvisel.

castle-rock-teaser2

Castle Rock városának megalkotását H. P. Lovecraft inspirálhatta, aki Arkham, Dunwich és Innsmouth “főszereplésével” három új-angliai várost talált ki. King is hasonlóképp tett, az ő műveiben Jerusalem’s Lot, Castle Rock és Derry ilyen visszatérő elemek.

Na, de mit is jelent az, hogy Castle Rock önálló sorozatot kap és ennyi műre kapunk utalást az előzetesben? Talán azt, hogy a sorozat összeköti majd a fentebb emlegetett regényeket, novellákat. Nagyon izgalmas lenne, ha olyan karaktereket láthatnánk a Hulu újdonságában, akik más és más történetből jönnek, de valahogy találkoznak és egy új, közös misztikus ellenséggel kell felvenniük a harcot. Igazi, csak a hardcore King-rajongóknak szóló széria is kerekedhetne a Castle Rockból. A Hollywood Reporter megerősíti ezt a képzelgést egyébként, szerintük Stephen King karakterek és témák keverednek majd a produkcióban és az lesz a közös, hogy a helyszín Castle Rock.

Alább megnézhető a trailer, és kezdhetünk reménykedni, hogy a misztikus sorozatok kategóriájában végre hosszútávú vetélytársat kap a Stranger Things és a The Leftovers.

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?