Csubakka nagy napja: otromba tréfából jótékonysági árverés

Lewis Capaldi énekes nevel ellenére nem olasz, hanem skót, és napjaink egyik legnépszerűbb énekese a szigetországban. A srác nem az a szépfiú kategória, viszont remek dalokat ír és fantasztikus hangja van. Noel Gallagher, az Oasis egykori zenésze meglehetősen otrombán azt mondta róla, hogy úgy néz ki, mint a Star Wars népszerű karaktere, Csubakka.

Capaldi nem vette magára, sőt, a glasgow-i TRNSMT fesztiválon egy kölcsönkért Csubakka maszkban ment fel a színpadra.

A maszk felkerült az Ebayre, és az online aukción hétezer fontért (2,5 millió forintért) kelt el. A fesztivál után a koncert egyik munkatársa tette fel az aláírt maszkot az Ebay online aukciós oldalra, hogy a Frightened Rabbit együttes jótékonysági szervezetének adományt gyűjtsön a bevételből.

Az eladó elmondta,  hogy koncerteken dolgozik, és a maszkot ő kölcsönözte Lewis Capaldinak a fellépéshez. S miután a zenész a műsort követően dedikálta a maszkot, úgy gondolta, hogy az lesz a legjobb, ha eladja az Ebay-en, és a bevételt a Hutchison emlékét ápoló Tiny Changes jótékonysági szervezetnek juttatja.

A jótékonysági szervezetet az együttes frontembere, Scott Hutchison emlékére hozták létre, aki súlyos depresszióban szenvedett és tavaly önkezével vetett véget életének.

Lewis legismertebb slágere a Someone You Loved:

A számot jótékonysági célra használja, a következő klip mindent elmond, mit támogat a dallal. A klip érdekessége, hogy a főszerepet a népszerű skót színész, Peter Capaldi vállalta el, aki a tizenkettedik doktor volt a Doktor Who sorozatban 2013-2017 között.

 

Facebook hozzászólások

You may also like...