Bréking: William Gibson újra sci-fit ír!

William Gibsont kevés embernek kell bemutatni. Az 1984-es Neurománccal, majd a folytatásaival ismertté vált író az évek során egyre inkább eltávolodott a science fiction világától, de most nagyon úgy néz ki, visszatér!

Aki követi Gibsont a Twitteren, már értesülhetett új regényéről, a The Peripheral-ról. Az információkat egyelőre csak szűkmarkúan osztogatja. Egyik Wired.com-nak adott interjújában merült fel a téma, a Twitter kapcsán.

Wired: Nemrég arról beszélt a Twitteren, hogy új regénye ötletein agyal. Mit árulhat el nekünk készülő regényéről, a The Peripheral-ról?

Gibson: Már a Twitteren is túl sokat árultam el. A Twitter az egyetlen médium, mely megkísértett, hogy átverekedjem magam a folyamatban lévő munkám megvitatásának mély, ösztönös félelmén. Nem igazán mondhatok el többet annál, mint amit már elmondtam. A Twitterre azt rögzítettem, hogy nem csak egy, hanem két elképzelt jövőben fog játszódni a történet. Minden olvasóm, aki a gibsoni fiktív jövős dolgokat kedveli, biztosan megleli majd a számítását.

A regényről többet jelenleg nem tudunk, így a megjelenési dátumot sem, és azt sem, hogy milyen típusú sci-fire számíthatunk. Abban azonban reménykedünk, hogy ezen írásában visszakapjuk mindazt Gibsontól, melyet a Sprawl-trilógia olvasása során is éreztünk.

wired.com nyomán Rondaar

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?