Dead Island 2-t vártunk, mobilos változatot kaptunk

A Dead Islandet kevés embernek kell bemutatni, talán az egyetlen videojáték, ami valóban megtalálta az egyensúlyt a zombi horror, és a túlélőjátékok között, ráadásul egy hatalmas nyílt világba is elkalauzolt minket, egy fordulatos történet segítségével.

A Dead Island 2 már 2014-óta benne van a köztudatban, viszont a fejlesztése nem a kellő lendülettel indult, a hírek szerint még mindig készítik a nagy múltú játék folytatását a Deep Silver cég konyhájában, bár a videojáték cég már évek óta nem adott visszajelzést a Dead Island 2-ről.

Amikor bejelentették, hogy érkezik az új Dead Island játék, a rajongók hirtelen fellélegeztek, hogy tényleg megjött a régen jósolt nap, és hamarosan beleáshatják magukat a zombis játék folytatásába, viszont e helyett egy jóval kisebb volumenű programot kaptunk, a Dead Island: Survivors-t.

A játék egy egyszerű Tower Defense játék, ahol a zombik hullámokban támadják a bázisunkat, és nekünk kell csapdákat állítanunk, hogy az élőholtak belegyalogoljanak, és meghaljanak. Körülbelül úgy kell elképzelni, mint egy lebutított Clash Royale-t.

A játék megjelenése nagy csalódást kelt mindenkiben, aki reményt fűzött a Dead Island folytatáshoz. A Dead Island: Survivors valahogy képes volt a mobilos játékok legrosszabb tulajdonságait ötvözni. A játékmenete input szegény, és semmi újat nem ajánl, technikailag ingyenes, de folyamatosan arra ösztönöz, hogy vásárolj valamit, ráadásul egy nagyon undorító lootbox rendszerrel operál. A játék ugyan felnőttes tartalmat kínál, de a trailer inkább egy gyerekeknek szánt játék hangulatára emlékeztet, és mivel statisztikailag bizonyított, hogy a legtöbb mobiljátékkal gyerekek játszanak, ez a marketing stratégia nem meglepő, csak valahogy nem összeegyeztethető a Dead Island véres világa, és a célközönség.

Az applikáció elérhető az Iphone és az Android rendszerű mobilokon, ha érdekel a Dead Island világa, akkor nem ajánlanám ezt a programot, mert semmit sem ad át az eredeti program érzéséből, és ha nem ismered a Dead Islandet akkor még úgy sem ajánlanám, ugyanebből az indokból.

A cikk teljességéért, pedig lentebb megtekintheted a játék trailerét, mert az viszont aránylag jól sikerült.

 

Facebook hozzászólások

You may also like...