Dedikálás, XL, és egyéb finomságok…

Finisébe érkezett a Könyvheti készülődés; a könyvbarát sci-fi rajongókat szeretettel várjuk a Vörösmarty téren, a Galaktika standjánál 2013. június hatodika és tizedike között.

Könyvheti újdonságaink egyike a neves román filozófus, vallástörténész Mircea Eliade Dionüszosz kertjében című antológiája. Mircea Eliade-t a világ, és az olvasók elsősorban általános, és összehasonlító vallástörténeti kutatómunkáiról ismerhetik; ám
szerzői erényei, lenyűgöző tárgyismerete, szellemes okfejtése és közérthető, élvezetes irodalmi stílusa mindenki számára vonzó olvasmánnyá teszik a műveit.

A Különös kalandok, a Serampuri éjszakák és a Honigberger doktor titka szerzőjének újabb nyolc történetével ismerkedhet meg az olvasó e kötetben, köztük azzal („Hamis ifjúkor”), melyből maga a hollywoodi sikergyáros, Francis Ford Coppola készített 2007-ben mozifilmet.

Másik újdonságunk, Charles Maclean skót szerző döbbenetes erejű története már puszta elolvasásával is képes felborítani egy gyengébb idegzetű ember lelki egyensúlyát. Paul Newman, az Oscar-díjas színész egyszer ezt nyilatkozta: „Amúgy is álmatlanságban szenvedtem, de amióta a Paranoiát elolvastam, már egyáltalán nem bírok aludni.” A regény megjelenése óta a pszichológiai horror modern klasszikusává vált, és látványosan cáfolja a tételt, hogy a szépirodalomtól idegen az alantas ijesztgetés.
Tegyen egy próbát, ha mer!

A könyvek mellett egy meglepetést is tartogatunk; a Galaktika legújabb, exkluzív kiadványa, a Galaktika XL kizárólag a Fény utcai Galaktikaboltban vásárolható, illetve rendelhető meg… kivéve a Könyvhét időtartamát.
Ezen az öt napon ugyanis azok a kedves olvasók, akik még nem rendelték meg, nem fizették elő, de kíváncsiak rá, a helyszínen kézbe foghatják, végigpergethetik, és akár meg is vásárolhatják a Galaktika XL első számát, melyet egyébként szombaton, délután négy órától Lőrincz L. László dedikál.
S ha már dedikálás, vasárnap velünk lesz az Erő is; az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségét látjuk vendégül a standunkon, ahol Star Wars könyveket dedikálnak, illetve szívesen állnak rendelkezésre egy-egy fotó erejéig.

Facebook hozzászólások

You may also like...

3 hozzászólás

 1. benyo szerint:

  Szoktátok nézni az időjárásjelentést? 🙂
  Előre fáj a szívem, de lehet, hogy pont a hétvégén nem fog arrafelé vonat menni…

 2. Megadave szerint:

  Nagyon frankó a Galaktika XL címlapja, gratulálok hozzá! Csak az a probléma, hogy a tartalom megint gyengécskére sikerült! Sehol egy elsővonalbeli szerző, a többször beígért Poul Anderson is ment a levesbe, helyette egy Viktor Kolupajev és maláj novellák, hát remek! Bármennyire is gyűjtő vagyok, ezt a számot akkor sem veszem meg! Jövő hónapban lehet újra próbálkozni! Sajnálom…

 3. Vian szerint:

  Az hogy ki az első vonalbéli szerző nos azt nem tudom…de most elég sok magyar szerző munkájával lehet találkozni!
  Még nem olvastam végig így a mínőségről nem tudok írni, ami negatívum eddig az hogy a magazin oldalán nincs számozás elég furán mutat a sorban….

Vélemény, hozzászólás?